Anneloes vertelt over haar start met Omarm een Volk

In 2018 zijn wij een nieuw project gestart binnen Frontiers: Omarm een Volk. Aan de hand van een gebedsgids bidden 12 kringen ieder een maand voor een onbereikt volk.  Anneloes is ambassadeur in haar kerk, die een volk omarmt op het Arabisch Schiereiland. De start vond ze spannend, want zou haar kerk wel mee willen doen? Lees haar verhaal over een bijzondere start.

Begin september was de startdienst voor Omarm een Volk in onze kerk. Als ambassadeur begon ik in september als eerste te bidden voor onze bevolkingsgroep. Ik had veel zin in deze actie. De dienst heeft mij erg geïnspireerd.

Ik begon mij ontmoedigd te voelen

Toen ik begon met bidden vond ik het toch nog lastig. Het volk is ver weg en onbekend. Daarnaast sprak ik een aantal mensen uit mijn kerk die het moeilijk vinden om in hun eigen leven iets van God te zien en daarmee ook het effect van gebed te herkennen. Als ik eerlijk ben, merkte ik dat ik langzaam wat ontmoedigd raakte. En we waren nog maar net begonnen. Daarom besloot ik deze gevoelens bij God te brengen en vroeg Hem om mij liefde voor ons volk te geven en om mij te laten zien hoe ik onze gemeente enthousiast kan maken.

Een toevallige ontmoeting

Elke eerste zondag van de maand mag ik tijdens de dienst aandacht besteden aan het volk waar wij als kerk voor bidden. Zo ook de eerste zondag van oktober. De woensdag daarvoor ontmoette ik een oude bekende. Haar man komt uit hetzelfde land als het volk dat wij omarmen. Ik vertelde haar over onze gebedsactie. Ze vond het heel bijzonder en zei dat haar man dit echt moest weten. Twee dagen later ontving ik een appje. Haar man was enorm bemoedigd dat wij voor dit volk bidden.  Een volk in een land dat door oorlog verscheurd wordt en vergeten lijkt te zijn door de rest van de wereld. Ook stuurde ze me een foto. Haar man was recent in dit land geweest om voedsel uit te delen via een organisatie waar hij voor werkt. Hij was uitgerekend bij de bevolkingsgroep geweest die wij omarmen in gebed!

Gebed werkt

Die zondag kon ik in onze kerk dit verhaal vertellen en een foto laten zien van ons volk. Ik kon getuigen dat gebed wel degelijk werkt, gezien deze “toevallige” ontmoeting. Na de dienst kwamen een aantal mensen naar me toe om te zeggen dat ze erg bemoedigd waren door mijn verhaal. Zo wordt deze actie een zegen en bemoediging voor velen. En we zijn nog maar twee maanden op weg. Gebed werkt!

Raakt het jou ook dat nog zoveel mensen niet bereikt zijn?

Lees eens deze blog om een beeld te krijgen over een onbereikt volk in Iran. Wil jij ook graag een volk  omarmen met jouw kerk? Kijk op www.frontiers.nl/omarm-een-volk/ voor meer informatie of mail naar: [email protected].

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!