Het bevrijdende Goede Nieuws tijdens een pandemie

De reeds-en-nog-niet realiteit

Wereldwijd bereiken Frontiers-werkers moslims door praktische daden van liefde in Jezus’ naam. Maar we leven in een vreemde reeds-en-nog-niet realiteit. Jezus Christus heeft de dood al overwonnen en is binnengegaan in Gods Koninkrijk. 

Toch zijn we ons zeer bewust van het nog-niet aspect van het Koninkrijk. We leven allemaal met onze voeten in deze wereld en we ervaren samen met de rest van de mensheid de gebrokenheid en het lijden van een gevallen schepping, van virussen, pandemieën, kanker, ernstige weersgebeurtenissen en natuurrampen.

Deze nog-niet werkelijkheid van Gods Koninkrijk stimuleert ons als haar burgers om uit te reiken naar alle naties door gebed, het proclameren van het Goede Nieuws en door praktische daden van liefde.

Praktische daden van liefde

Op dit moment vinden Frontiers-werkers overal ter wereld concrete manieren om moslims lief te hebben in de naam van Jezus Christus. Sommige teams werken samen met lokale autoriteiten en regeringsleiders om te vechten tegen de verspreiding van het coronavirus.

Een team in één van de moslimlanden deelde recent hoe God hen buitengewone mogelijkheden biedt om de nationale inspanningen op het gebied van volksgezondheid te ondersteunen. Teamleden voorzien in een training over COVID-19 aan medische professionals, helpen om goedkope ventilatoren te vervaardigen, distribueren voedsel naar gezinnen in armoede en meer. Hier kan je meer lezen over het verhaal van dit team (Engelstalig). 

Veel andere Frontiers-teams benutten media en technologie om moslims te bereiken met het grootste nieuws in de geschiedenis. Deze boodschap over Jezus Christus kan sneller en verder reizen dan ooit tevoren. Zoals Paulus schreef in 2 Timoteüs 2:9, het Woord van God is niet gebonden aan ketenen!

Frontiers-werkers gaan door

Wat het nieuwe normaal ook mag zijn en wanneer het ook maar zal komen, Frontiers-teams zullen doorgaan met reageren in geloof, met het vinden van de randen van het Koninkrijk en met het verkondigen van het bevrijdende Goede Nieuws aan hen die het nog nooit hebben gehoord. Het is ons gebed dat Gods Koninkrijk komt en Zijn wil wordt gedaan op aarde zoals in de hemel, ook te midden van deze pandemie.

Geef

Bedankt voor je standvastige partnerschap. Je trouwe steun helpt ons meer teams toe te rusten en om moslims te zegenen en hen te bereiken met de grootste boodschap in de geschiedenis.

Ben je nog geen partner? Overweeg dan eens om het werk van Frontiers te ondersteunen met het geven van een gift.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!