Verhalenvertellers verspreiden het Goede Nieuws

Nick, Sophie en hun kinderen wonen en werken in een afgelegen stad in de Sahel in Afrika. Deze regio bevindt zich net onder de Sahara en loopt over de volle breedte van het continent. Ongeveer 90% van de bevolking is moslim.  Het is een gebied waar ook extremistische groepen zoals Boko Haram, ISIS en Al-Qaida aanwezig zijn.

In afgelegen moslimdorpen in de Sahel bieden Nick en Sophie met hun Frontiers team gezondheidszorg. Ze hebben een bijzondere gebeurtenis meegemaakt: mensen die nog geen gelovigen zijn verspreiden het Goede Nieuws. Benieuwd hoe dat gebeurt? Lees hier hun verhaal.

Verhalen delen

“Wij hebben lessen ontwikkeld waarbij we aan de hand van verhalen, delen over gezondheid en de Bijbel. Een vrouw genaamd Mahmuna vroeg ons of we deze lessen wilden aanbieden. Dus we begonnen om één keer per week 50 kilometer de woestijn in te rijden om de lessen te brengen bij de vrouwen in de kleine gemeenschap. Toen kwam het regenseizoen en de weg werd onbegaanbaar. Het duurde weken voordat we terug konden komen. Na het regenseizoen konden we de lessen weer oppakken. We waren we voorbereid om opnieuw te beginnen, in de veronderstelling dat de vrouwen de verhalen zouden zijn vergeten sinds het moment dat we hen voor het laatst hadden ontmoet.”

“Maar toen we opnieuw begonnen met de vorige lessen ontdekten we dat Mahmuna en de andere vrouwen de verhalen niet alleen hadden onthouden, maar ook dat ze ze aan anderen vertelden! Toen we deelden uit de Bijbel en de geboorte van Jezus beschreven, de herders in het veld en de profetieën van Simeon en Anna in de tempel, onderbraken de vrouwen het verhaal met enthousiaste reacties. ‘Begrijp je dit?’ vroegen ze elkaar. ‘Hoor je het goede nieuws?’”

Geef het door

“We waren nauwelijks klaar met het verhaal, toen ze het al aan anderen gingen vertellen. Hun bereidheid om te delen is een goede voorspeller voor de verspreiding van het Goede Nieuws in het omliggende gebied. ‘Deze verhalen zijn belangrijk en mooi,’ zei Mahmuna. ‘Mensen in andere dorpen moeten ze ook horen.’”

Zoekers zijn vaak de beste evangelisten in moslimgemeenschappen omdat ze Bijbelverhalen en waarheden kunnen delen zonder dat ze ervan worden beschuldigd dat ze mensen bekeren tot een vreemde religie. Bid je mee dat het Goede Nieuws zo verspreid mag raken over alle dorpen en gemeenschappen in de Sahel?

Gebedspunten voor de Sahel

  • Bid dat zoekende moslims de verhalen zullen horen en volgelingen van Jezus worden.
  • Bid voor bescherming tegen extremistische groepen, zowel voor de werkers als voor moslims die zich bekeren.
  • Bid dat moslims in de Sahel leven in al zijn volheid mogen vinden in Jezus (Johannes 10:9-11).

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!