Sabir deed zijn shirt omhoog om de gezwollen, rode striemen op zijn rug te laten zien. “Wat is er gebeurd?” vroeg Jeremy, een Frontiers medewerker. Jeremy discipelde Sabir, een van oorsprong moslim, maar nu volgeling van Jezus.

Toen de oproep voor gebed klonk was Sabir ergens in de stad geweest omdat hij op zoek was naar een baan. De oproep voor het gebed klonk van verschillende moskeeën uit de omgeving. Andere mannen stopten direct met wat ze aan het doen waren en liepen langs hem heen naar de dichtsbijzijnde moskee. Maar Sabir bleef gewoon doorlopen. Hij dacht eraan dat de voorschriften vanuit de Islam hem niet langer gevangen hielden – Jezus Christus had Sabir allang vrijgekocht.

oproep tot gebed

Ondertussen stond iemand van de religieuze politie naar Sabir te kijken. Hij zag dat Sabir geen intentie had om met de anderen naar de moskee te gaan om te bidden. De agent arresteerde Sabir, doorzocht zijn zakken en begon hem af te tuigen.

Op het moment dat de agent zijn stok keihard op de rug van Sabir sloeg, voelde hij dat de Heer tegen hem sprak, ”Ik ben bij je.”

Ik ben bij je.

Sabir werd niet lang vastgehouden. De agent was er van overtuigd dat na een flinke afranseling de boodschap wel duidelijk zo zijn.

Het was leiding van God geweest dat Sabir vandaag, voor hij uit huis vertrok, het kleine kruisje dat hij altijd bij zich droeg, uit zijn zakken had gehaald. Het kruisje herinnerde Sabir aan het offer van zijn Redder. Als de agent het kruisje had gevonden zou Sabir in de gevangenis hebben gezeten.

kruis als symbool voor offer

Veel gelovigen die in een zelfde situatie zitten als Sabir, zouden snel tot de conclusie komen dat ze het land moeten verlaten. Maar op Sabir had het gebeuren een tegengesteld effect. Sabir heeft de gave om het evangelie met anderen te delen. Na het incident gingen Sabir en Jeremy in gebed, ”Heer geef me de kracht hier te blijven leven”, zo bad Sabir.

“Het is het mysterie van God,” zegt Jeremy,” dat op momenten van tegenstand, wij juist meer moed krijgen omdat we daadwerkelijk ervaren dat de Heer bij ons is.”

Bovendien durven de meeste broeders en zusters, omdat ze door mijn gevangenschap vertrouwen in de Heer hebben gekregen, de boodschap nu nog onbevreesder te verkondigen.
Filipenzen 1:14

Vandaag bidden we voor nieuwe initiatieven om onbereikte moslims in Zuid Oost Azie te bereiken:

  • Prijs God voor harten die open staan voor het evangelie. Teams van Frontiers vertellen dat de regio klaar is om Jezus Christus aan te nemen. Ze zien dat hele families zich tot de Heer wenden en dat ze worden gedoopt.
  • Vraag God dat er een doorgaande lijn mag zijn in training en toerusting van de lokale gelovigen om het Woord van God overal de kunnen zaaien in de moslimgebieden in Zuid Oost Azie.

Op de hoogte blijven van nieuws uit Zuid Oost Azië of andere regio’s? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.