Boris’ eerste ervaring in India

Herinner jij de allereerste keer dat je ging vliegen? Onze shorttermers stappen ook het vliegtuig in en hebben ook zo’n eerste keer ervaring: de eerste keer naar de moslimwereld. Lees hier het verhaal van Boris en zijn allereerste moment in India. Zelfs de allereerste keer vliegen voor hem.

Eerste ervaring

“Vergeet dit moment nooit. Nooit van je leven,” zei ik tegen mezelf toen ik voor het eerst van het vliegveld wegreed. Het was nacht in Delhi, India, en mijn hart ging als een razende tekeer. Vol verwachting over wat deze vreemde stad in dit nieuwe land me zou brengen. Het was mijn eerste vliegreis geweest. Toen we over de snelweg met gele straatverlichting reden, leek het alsof alles veranderde van helder wit naar sepia. Het kwam zo kleurrijk binnen. Het lukte mij niet om alles wat ik zag en wat ik voelde een te plek geven.

Stadsleven

Ik had nog nooit in een stad gewoond. De uitgestrekte metropool van Delhi sliep nooit. Het was op dat moment, tijdens die autorit dat ik besloot dat ik nooit helemaal terug zou kunnen gaan naar het plattelandsleven. Opeens zaten we midden in een opstopping. We kwamen geen millimeter vooruit en ik voelde me zo klein temidden van deze grote menigte mensen. Ik was zo opgewonden door de wetenschap dat ik was omgeven door miljoenen mensen. Ik wilde meer.

Verwondering

Ik kan het me niet helemaal meer herinneren wat ik die weken in India allemaal heb meegemaakt. Maar ik herinner me mijn gevoelens: overweldigd, bang, opgewonden, eenzaam en tegelijkertijd waren er tig nieuwe en interessante mensen om me heen. Ik had grote ogen van verwondering als ik deze nieuwe mensen ontmoette, gigantische groepen.

Geuren en kleuren

O, en mijn neus! De broeiende zomerhitte zorgde ervoor dat de lichaamsgeuren zo aanwezig waren dat ik liever dag dan hallo zei. Curry’s en bezinedampen vulden de straten waar verkopers, bedelaars, chai kraampjes en rottend vuilnis zich naast elkaar bevonden. Ik deed mijn best om niet op het vuilnis te stappen. Maar aan het eind van mijn reis moest ik toch mijn schoenen weggooien. Het deed me pijn om afscheid te nemen van deze schoenen die waren bedekt met het vuil van mijn geliefde plek.

Andere wereld

India heeft ervoor gezorgd dat ik meer van dit soort ervaringen wilde. Ik wist niet dat dit de eerste van meer reizen naar de moslimwereld zou zijn. De mensen hebben mijn hart gestolen en de culturen zijn zo rijk! Er is iets met die autorit waar je vanaf het vliegveld in een totaal andere wereld terechtkomt. Ik denk dat ik uren zou kunnen rondrijden en mijzelf met al dit nieuwe zou kunnen doordrenken. ’s Nachts toont de wereld je een kant die je overdag niet ziet. Elke plek geeft een wonderlijk gevoel dat er alleen is als de sterren zich achter het stadse licht bevinden. En als ik dan zie hoe het leven er aan de andere kant van de wereld uitziet denk ik niet langer aan dat wat ik zou missen.”

Is shortterm naar de moslimwereld iets voor jou, of iemand die jij kent? Leer meer over de opties op onze website!

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!