De beste ondersteuning is partnerschap

De beste ondersteuning is partnerschap. Maar hoe doe je dat in de praktijk met werkers op het veld? Lees meer hierover in deze blog.

Van ‘geen interesse’ tot toegewijd ondersteuner

Jaren geleden spraken twee jonge mensen Bas aan. Ze waren bezig om hun financiële ondersteuning bij elkaar te krijgen zodat ze uitgezonden konden worden. Ze vroegen of Bas ook maandelijks een gift wil overmaken en op die manier deel zou willen uitmaken van hun ondersteuning. Bas vertelt dat dit zijn leven veranderde: “Als deze twee mij niet hadden gevraagd om hen te ondersteunen dan zou ik waarschijnlijk geen enkele interesse in zending hebben gekregen. Dit is meer dan twintig jaar geleden gebeurd en beide mensen werken nog steeds in de zending.”

Vanaf dat moment is Bas een toegewijd ondersteuner van de zending. Hij heeft geleerd dat de beste ondersteuning niet alleen het financieren van de bediening is. De beste ondersteuning ligt in partnerschap. 

Boven alles willen we God laten zien in ons dagelijks leven.

Richard en Iris – De Balkan

Wat bedoelen we met partnerschap?

Met partnerschap bedoelen we dat jij, als achterban van een veldwerker ook meedoet aan de missie om het Goede Nieuws bekend te maken. Niet op het veld, maar wel door te geven en door te bidden voor de noden van je veldwerker en het volk waar hij/zij werkt. Ook kan je op creatieve en praktische manieren samenwerken met werkers om hun bediening te ondersteunen. Enkele voorbeelden zijn: gebedsgroepen starten, kerkbezoeken organiseren, helpen met onderkomen tijdens een verlofperiode. 

Hoop doet leven, help mij getraumatiseerde vluchtelingen te zien en Gods creativiteit tot hun hart te laten spreken.

Sanne – Midden-Oosten

Zo krijgen kinderen en hun families de kans om het Goede Nieuws te horen en beter onderwijs te volgen.

Emma – Centraal-Afrika

Adopteer een werker

Maak kennis met een aantal van onze werkers. 

Door een werker te adopteren, met je kerk of persoonlijk, maak je het mogelijk dat hij of zij op het zendingsveld zijn of haar werk kan doen. Je creëert een financiële basis of staat biddend om de werker heen. Zij gaan, maar jij maakt dat mogelijk! 

Het is niet belangrijk wie plant of wie begiet; alleen God is belangrijk, want Hij doet groeien. Wie plant en wie begiet hebben hetzelfde doel (…) 1 Korintiërs 3: 7 en 8 (NBV)

Sommigen werkers zijn klaar om te vertrekken, maar hebben hun fondsen nog niet rond. Adopteer jij een van hen? Of ken je een werker in je eigen omgeving waar je je voor in kan zetten?

Samen kunnen we meer moslims bekend maken met Jezus Christus.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!