Zaken doen én discipelen maken

Bob is een werker van Frontiers in Zuid-Azië. Hij coördineert verschillende projecten en wil daarbij de lokale bevolking inzetten.  

Mogelijkheden om het Goede Nieuws te delen

Bob zegt: “Het is een zoektocht hoe we discipelen kunnen maken door onze zakelijke activiteiten. In ons werk in Azië en de Golfstaten richten we ons op deze uitdaging: Hoe kan ik mogelijkheden creëren om geestelijke gesprekken te hebben met families?”

 Het gaf een voet aan de grond voor het Goede Nieuws op die plek.

Bob vertelt: “Ifran was een leerling van de middelbare school die wilde komen werken in een project in een grote stad in dit land. Als je iemand aanneemt, biedt dit mogelijkheden om hun familie te ontmoeten. Soms moet je hen geruststellen. Ze zijn bang, omdat hun zoon of dochter voor niet-moslims gaat werken. Of we leggen de familie onze zakelijke waarden uit en hoe we God daarmee eren.

Ifran was jong en daarom waren er zorgen over hoe hij het geld zou gaan besteden dat hij bij ons ging verdienen. We zeiden dat we zijn ouders wilden ontmoeten en zijn ouders stonden ervoor open dat we hen zouden bezoeken.”

Bob zegt: “We vertelden dat we met zijn ouders wilden praten omdat God van families houdt. We wilden Ifran niet in dienst nemen zonder eerst met hen te praten. Het gaf ons de gelegenheid om uit te leggen wat we doen, wat onze goddelijke waarden zijn en dat we wilden dat het geld dat we Ifran gingen betalen tot zegen zou zijn voor de hele familie.

Een zegen voor de familie

Het gevolg was dat het geld werd gebruikt om hen te helpen een beter huis te bouwen in de sloppenwijk. Het gaf ook een voet aan de grond voor het Goede Nieuws op die plek. We legden uit dat een onderdeel van het werk van hun zoon was dat hij de mensen zou helpen om de heilige boeken in de lokale taal te lezen. We vroegen hen om een zegen hierover en legden uit dat hier ook de Injil bij zou horen (het Nieuwe Testament). We boden hen aan om alvast de Injil met ze te lezen, maar ze waren hier te druk voor (helaas!). Ze gaven ons echter wel hun volledige instemming om de Injil te lezen met hun zoon.

Het biedt gelegenheid om bewegingen richting Christus te laten ontstaan.

Zaken doen én vertellen over Jezus

Dit is slechts één voorbeeld uit velen, waar we zaken kunnen gebruiken om openlijk te praten over Jezus. We willen niets in het geheim doen. In plaats daarvan vragen we vooraf toestemming en leggen we uit dat we volgelingen van God zijn en dat we Hem willen eren met ons werk in hun gemeenschap. Door vooraf toestemming te vragen wanneer we iemand aannemen of een nieuw bedrijf starten, kunnen we er niet van beschuldigd worden dat we achterbaks zijn en, nog belangrijker, het biedt gelegenheid om bewegingen richting Christus te laten ontstaan.”

Adopteer een werker

Onze werkers zijn afhankelijk van giften. Door een werker te adopteren creëer je een financiële basis voor hun werk.

Maak hier kennis met een aantal van onze werkers.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!