Hoe Jezus een verslaafde moslim genas

 “Bid maar als je dat wilt ” reageerde Abbas schouderophalend. “Het maakt toch geen verschil.”

Gebed maakt verschil!

“Ik drink veel en ik kan niet stoppen,” zei Abbas tegen Daniël en Scott, twee werkers van Frontiers. “Je kunt alle christenen in Amerika laten bidden en er zal niets veranderen. Deze verslaving is mijn lot. Het is Gods wil.”

“Geen probleem,” hoorde Scott zijn teamleider Daniël antwoorden. “We bidden voor je in Jezus’ naam en je drankprobleem zal verdwenen zijn.”

Scott, een nieuwe werker, huurde sinds kort een kamer van Abbas. Dit was de tweede nacht in het huis van de man.

 “Bid maar als je dat wilt ” reageerde Abbas schouderophalend. “Het maakt toch geen verschil.”

“Oké,” zei Daniël, met een glimlach. “Scott zal met je bidden.”

Scott sprak de taal van Abbas nog niet zo goed. Hakkelend sprak hij een kort gebed uit. “Jezus laat hem stoppen met drinken. Amen.”

Na die nacht begonnen Abbas en Scott samen het Woord te bestuderen. Abbas had geduld met Scotts beperkte woordenschat en hielp hem nieuwe woorden te leren, terwijl ze de verhalen in de Bijbel lazen. 

Een paar maanden later, deelde Abbas, “Ik heb geen druppel alcohol meer aangeraakt sinds je met mij hebt gebeden.”

Scott wist dat het niet zo eenvoudig was om te stoppen met drinken. Hij was opgegroeid in een familie met een achtergrond van alcoholisme. En toch had God zijn gebed verhoord en Abbas bevrijd van zijn verslaving.

Jezus voorziet

Kort daarna kon Scott ‘s nachts niet slapen. Hij ging het dak op en begon te bidden. Urenlang bad Hij voor Abbas en vroeg God om een doorbraak te geven en Zichzelf aan hem te openbaren.

Rond 4:00 uur, net toen de eerste gebedsoproep begon te klinken, ging Scott terug naar zijn kamer en viel in slaap.

Een paar uur later werd hij wakker van Abbas die op zijn deur klopte.

 “Ik ben net wakker van de derde droom,” zei Abbas tegen Scott. “Ik wil nu gedoopt worden!”

“Ik kon niet slapen vannacht,” zei Abbas terwijl hij de deur openduwde. “Toen de oproep voor het ochtendgebed begon, viel ik in slaap en ik kreeg een droom. In deze droom klopte iemand op mijn voordeur. Ik deed open en Jezus stond voor de deur.”

“Ik wil een maaltijd met je hebben,” zei Jezus in mijn droom. “Kan ik binnenkomen?” Ik liet Hem binnen en begon linzen te koken voor de maaltijd.

Toen ik de linzen op tafel zette, zei Jezus: “Wacht nog een minuut. Er komt nog iemand bij ons.”

Er werd op de deur geklopt. Toen ik opendeed stond mijn buurman op de drempel. Hij nodigde hem binnen en begon zijn twee gasten te bedienen.

Jezus zei nogmaals, “nee, wacht. Er zijn er nog meer.” Twee andere buren kwamen binnen en nog twee. Al snel stond de hele straat in de rij voor mijn deur om naar binnen te mogen.

“Er is niet genoeg eten voor hen,” zei ik tegen Jezus.

“Geen zorgen,” antwoordde Jezus. “Bedien ze maar gewoon.” Ik serveerde de linzen en er was meer dan genoeg voor iedereen.

Toen werd ik wakker. Ik viel weer in slaap en kreeg dezelfde droom voor de tweede keer. Ik werd weer wakker en viel opnieuw in slaap. Nu kreeg ik dezelfde droom voor de derde keer. 

 “Ik ben net wakker van de derde droom,” zei Abbas tegen Scott. “Ik wil nu gedoopt worden!”

Gebedspunten

  • Prijs God dat Jezus aan Abbas in een droom verscheen en vraag hem om moslims wereldwijd dromen te geven.
  • Bid dat Abbas zal groeien in de kennis van het Woord en zal uitgroeien tot een dienende leider die anderen uitnodigt in het Koninkrijk.
  • Vraag de Heer dat er meer gelovige mannen en vrouwen zullen opstaan die in alle naties het Goede Nieuws bekend zullen maken.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!