Een prachtige samenwerking bloeit op

Deel 2

In de vorige blog hebben we gelezen hoe een kort bezoek van Emma en Yannic leidde tot een bijzondere ontmoeting met Massin, de eerste volger van Jezus in hun omgeving. Twee jaar later is ook de vrouw van Massin tot geloof gekomen, en vond Massin een baan in hetzelfde stadje als waar Yannic en Emma wonen. En zo begon een prachtige samenwerking tussen deze twee gezinnen om het Goede Nieuws van Jezus te verspreiden in hun regio.

Een media avontuur

Yannic vertelt: Massin en zijn vrouw besloten om lokale gelovigen bij elkaar te brengen in hun huis. Massin vroeg aan mij of ik hem wilde helpen. Natuurlijk wilde ik dat en zo begon ons media avontuur. Omdat veel mensen in ons gebied mondeling leren, werkten we samen met media experts om een Discovery Bible Study app te creëren met verhalen van de schepping tot aan Jezus in het lokale Berbers dialect. Hiermee kunnen de mensen die Massin thuis kwamen, gemakkelijk hun families vertellen over het Goede Nieuws.

Samen met andere gelovigen werkten we ook aan de publicatie van een app met de hele Bijbel in het lokale dialect. In de afgelopen jaren hebben we een website en diverse social media pagina’s gelanceerd. 

De lokale pastor van de kerk die Massin uitzond naar ons stadje, steunt ons werk van harte. Toen we overweldigd raakten van alle berichten op social media, voorzag de pastor in een jonge technische man die nu parttime meewerkt aan onze media projecten. Massin en zijn vrouw verlangen nu naar de dag dat ze echtparen kunnen uitzenden naar andere dorpen, verder de woestijn in. 

Voedselpakketten voorziening

Naast het media avontuur heeft Massin ook een lokale liefdadigheidsorganisatie opgericht. Hij is ervan overtuigd dat het volgen van Jezus gepaard hoort te gaan met het verlangen om de samenleving te zien veranderen naar de waarden van Gods koninkrijk. 

Toen COVID-19 begon, benaderde Massin ons en vroeg of we voedselpakketten konden maken voor mensen in nood.We hoopten om 50 voedselpakketten te kunnen weggeven, maar christenen in Europa hoorden van ons idee en wilden ons steunen, net als het Rapid Intervention Network van Frontiers. 

Tot op de dag van vandaag hebben Massin en anderen 1,700 voedselpakketten weggeven. Prijs God! Dit is niet alleen een geweldige kans om Jezus’ liefde te tonen aan vele moslims in nood, maar het geeft Massin nu ook direct contact met vele lokale leiders die hun toestemming gaven voor het project.

Wonderlijke verhalen

Anderhalfjaar geleden gaf Massin mij een blijde update over zijn salafist broer die het evangelisatie-foldertje had verbrand. Zijn broer volgt nu ook Jezus, net als zijn vrouw en meer familieleden hebben recentelijk interesse getoond. 

We geloven dat veel wonderlijke verhalen zoals deze, vaak voortkomen uit normale en trouwe betrokkenheid in de lokale gemeenschap. Emma had al honderden postnatale bezoeken afgelegd, voordat ze Massin’s vrouw bezocht op die hete dag in juni. We willen onszelf blijven plaatsen in oncomfortabele situaties. Onze handen vies maken. De armen dienen. En God vertrouwen dat Hij de rest zal doen.

Dienen in de Sahara

Yannic en Emma leven al tien jaar in de Sahara. Ze dienen onder de meest kwetsbare mensen in de gemeenschap. Het bezoek aan Massin en zijn vrouw bracht een prachtige samenwerking tot stand die zou leiden tot een beweging van discipelen van Jezus onder lokale moslims.

Ben je benieuwd naar hoe hun eerste ontmoeting met Massin en zijn vrouw verliep? Lees dan deel 1 van dit verhaal. 

Gaan

Wil jij ook God dienen onder moslims in moeilijke omstandigheden? Frontiers biedt meerdere opties! Lees hier meer over longterm zending en neem contact met ons op. 

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!