Een droom die verwees naar het Woord van God

Maandenlang hadden mijn teamgenoten en ik gebeden dat God ons wilde leiden naar mensen die hongerig waren naar Zijn Woord en wilden leren over Jezus.

Een opening!

De eerste doorbraak kwam toen we een oudere verloskundige ontmoetten die openstond voor het het Goede nieuws. Ze nodigde ons uit om dit te delen in haar dorp, meerdere kilometers verwijderd van onze stad.

Nadat we een korte afstand door dor kreupelhout hadden afgelegd, kwamen we aan in haar gemeenschap en ontdekten we dat ze een groep mensen had verzameld die het Woord van God wilden bestuderen. We namen onze groep mee door de eerste les uit een serie met verhalen over Jezus en onderwijs uit de Bijbel.

Aan het eind van de les zeiden verschillende mensen dat ze meer wilden leren. Eén van hen was een man genaamd Ousman. We begonnen het dorp wekelijks te bezoeken om de Bijbel samen te bestuderen met Ousman en een aantal van zijn buren.

De droom van Ousman

Op een dag kwam Ousman mij bezoeken. Het was een uur lopen vanaf zijn dorp. Nadat we een reeks gebruikelijke begroetingen hadden uitgewisseld vertelde hij ons dat hij die nacht een droom had gehad.

Hij zei: “Jij en ik zaten in mijn huis.”. “Toen was er een man die gekleed was in heldere witte kleding en hij zei tegen ons: “Kom volg mij.”
Ousman vertelde me hoe de man ons naar een prachtige plek leidde met een waterstroom en veel fruitbomen. In zijn droom zaten we, samen met de man, bij elkaar en aten heerlijke vruchten. We praatten een lange tijd.

Toen zei de man in het wit tegen Ousman: “Ik heb een huis voor je voorbereid.”

“Wat de man in je droom zei, is hetzelfde als wat Jezus in de Bijbel heeft gezegd,” vertelde ik Ousman.

De woorden van Jezus

Nadat Ousman klaar was met het beschrijven van zijn droom, zei ik: “Jezus heeft gezegd dat hij precies dat zou doen.” Ik pakte mijn telefoon en liet hem een opname van Johannes 14 horen in het lokale dialect van Ousman. Samen luisterden we naar dit gedeelte:

“Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op Mij. In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou Ik anders gezegd hebben dat Ik een plaats voor jullie gereed zal maken? Wanneer Ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom Ik terug. Dan zal Ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar Ik ben.” Johannes 14:1-3 (NBV)

Toen gaf Ousman het meest geweldige antwoord: “Ja, ik ben er ook klaar voor!”

Toen luisterden we naar Marcus 1: 16-18 waar Jezus Simon en Andreas riep om hun netten te verlaten en Hem te volgen.

“Wat de man in je droom zei, is hetzelfde als wat Jezus in de Bijbel heeft gezegd,” vertelde ik Ousman.

Samen achter Jezus aan

Toen beschreef ik hem hoe Jezus mij had geroepen om Hem te volgen. Ik vertelde dat ik als nieuwe discipel had geleerd dat de beste manier om Jezus te volgen was om dagelijks naar Zijn woorden te luisteren en te proberen om ze diezelfde dag in praktijk te brengen.

“Eerst vergat ik vaak Zijn woorden of had ik er moeite mee om ervoor te zorgen dat ik ze in de praktijk bracht,” zei ik. “Soms worstel ik er nog steeds mee. Maar als je het fijn vindt, kunnen we samen naar Zijn woord luisteren en elkaar helpen om Hem te volgen. Ik ben er klaar voor om dat met jou te doen.”

Toen gaf Ousman het meest geweldige antwoord: “Ja, ik ben er ook klaar voor!”

Prijs God dat Hij Ousman naar Christus heeft getrokken en dat hij een droom heeft gebruikt om hem op sleutelgedeeltes in de Schrift te wijzen. Sindsdien is de honger van Ousman naar het Woord blijven groeien. We ontmoeten elkaar minstens twee keer per week om een gedeelte te beluisteren en er samen over door te praten. Ook bespreken we hoe we Jezus kunnen volgen. We hebben inmiddels een complete serie Bijbelverhalen afgerond en we hebben het verhaal van ‘het sterven en de opstanding van Christus’ beluisterd.

Honger naar meer

Ousman heeft Jezus nog niet aangenomen als zijn Heer, maar hij is gretig om te leren en wil zoveel mogelijk mensen helpen om de boodschap van Christus te horen.

Onlangs stelde Ousman voor dat hij voortaan elke week samen met zijn vrouw naar mijn huis komt. Ze willen graag leren om Bijbelstudies te leiden en anderen in contact brengen met het Woord van Jezus. Prijs God! Veel bewegingen richting Christus zijn op deze manier begonnen. Door lokale mannen en vrouwen die zijn gecoacht om anderen te helpen om in contact te komen met het Woord van God.

Gebedspunten

  • Prijs God dat Hij moslims dromen geeft!
  • Dank Hem dat Hij (Frontiers) teams zoals deze stuurt om de boodschap van het Goede Nieuws te brengen.
  • Bid dat Ousman en zijn vrouw hun leven zullen overgeven aan Jezus Christus en Hem zullen aannemen als Heer en Redder.
  • Vraag God om veel moslims naar Zijn Koninkrijk te trekken, wanneer gelovigen het Goede Nieuws delen en anderen wijzen op het Woord.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!