Een imam ontdekt Jezus online

Kadin zucht. Hoe meer hij de islam heeft bestudeerd, hoe meer hij in verwarring is geraakt. Er lijken veel tegenstrijdigheden in te zitten.

Als een imam die andere imams opleidt, is het zijn taak om te begrijpen hoe zijn religie in elkaar steekt. Maar de traditionele boeken laten hem in de steek. Daarom heeft hij zich tot onlinebronnen gericht en een vraag in de zoekbalk getypt.

Een muisklik verwijdert van meer leren over Jezus

Kadin’s vinger blijft hangen boven de muis, terwijl hij door de resultaten scrolt. Zijn aandacht wordt getrokken door een advertentie voor een gratis cursus van 12 lessen over het leven van Jezus. Kadin had geleerd dat Jezus een profeet is, dus het past goed bij zijn onderzoek om meer over Hem te leren.

Hij klikte de cursus aan en begon te lezen. Na een paar minuten verscheen er een chatbericht in de hoek van zijn scherm. Een foto van een man met een brede lach verscheen bij zijn groet. “Hallo, ik ben Hicham, de coach van de cursus. Heb je vragen?”

Kadin had vragen. Veel vragen. Na een voorzichtige afweging, typte hij er één in de chat. “Beweert Jezus dat Hij God is?”

Hicham’s antwoord verscheen na een paar seconden.

“Ik ken een gedeelte uit de Injil (Nieuwe Testament) dat jouw vraag beantwoordt. Wil je dat met mij lezen?”

Kadin stemde vlug in.

Hicham deelde een aantal verzen en de mannen praatten erover. Dit leidde tot nieuwe vragen van Kadin, die Hachim beantwoordde met andere verzen uit de Injil.

“Waar heb je geleerd over Jezus?” vroeg Kadin.

Hicham vertelde hem dat hij Ron, een longterm werker van Frontiers, jaren geleden had ontmoet. Ron had samen met hem de Injil bestudeerd. Nu wilde Hicham anderen helpen om ook antwoorden te vinden op hun geestelijke vragen.

Een tijd later keek Kadin op de klok. Ze hadden urenlang gelezen en gepraat en het was tijd om te gaan eten met zijn gezin. Na een snelle afscheidsgroet aan Hicham voegde hij de website voor de lessen toe aan zijn favorieten en sloot de laptop af.

Kadin wist dat dit waardevolle boek de antwoorden had die hij zocht en hij kon niet wachten om hem door te bladeren.

Kadin kan nergens anders meer aan denken

Tijdens de maaltijd en tijdens de rest van de dag, kon Kadin niet stoppen met denken over wat hij had gelezen. Als deze cursus en Hicham gelijk hadden, dan was Jezus meer dan een profeet. Dat zou betekenen dat Kadin het altijd bij het verkeerde eind had gehad over Hem.

Kadin logde elke dag in om de cursus af te maken. Hij genoot van de inhoud en zijn chatgesprekken met Hicham.

“Morgen begin ik met de tweede cursus,” vertelde Kadin aan Hicham toen hij de laatste les van de eerste cursus had afgerond. Daarna vroeg hij of ze tekstberichten konden wisselen met hun mobiel, omdat dat makkelijker was dan via de chat.

“Natuurlijk.” Hicham antwoordde en gaf zijn mobiele nummer. 

Kadin maakte een nieuw contact aan in zijn telefoon en stuurde Hicham een bericht. In de loop van hun gesprek ontdekten ze dat ze op een autoreisafstand van elkaar woonden.

“Kan ik je ontmoeten? En waar kan ik meer lezen over Jezus?” vroeg Kadin.

“Laten we elkaar morgen in het park ontmoeten,” antwoordde Hicham. “Ik neem een Bijbel mee.”

Wie zoekt die vindt!

De volgende dag kwam Kadin aan in het park en vond Hicham. Nadat de twee elkaar hadden begroet, overhandigde Hicham een Bijbel, een geschenk van Ron.

Kadin nam de Bijbel aan met twee handen en kuste de voorkant. Hij wist dat dit waardevolle boek de antwoorden had die hij zocht en hij kon niet wachten om hem door te bladeren. Met de hulp van Hicham zou hij de waarheid vinden.

Gebedspunten

  • Vraag God om Zichzelf te openbaren aan Kadin en aan andere moslims zoals hij, door de Bijbel.
  • Bid dat Kadin zijn invloed in de gemeenschap gebruikt om anderen de waarheid te vertellen over Jezus.
  • Vraag de Heer om veel moslims naar online Bijbelstudies te trekken, die worden aangeboden door werkers van Frontiers en gelovigen met een moslimachtergrond.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!