Een levensveranderende taxirit voor Samar

Levi, werker van Frontiers in Zuid-Azië begroette de taxichauffeur. Hij had een drukke ochtend. Zijn agenda gevuld met afspraken en andere verplichtingen.

Geweldig Nieuws!

Levi vertelt: “Ik besloot om de 25 minuten durende rit te gebruiken om stille tijd te hebben met de Heer.
Ik las Johannes 11 en vers 25 sprong er voor mij uit: “Wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft.” Dit is geweldig nieuws, vooral voor degenen die bang zijn voor de dood, zoals veel moslims.

Terwijl ik opkeek van dit gedeelte in Johannes, vroeg ik me af of de chauffeur, Samar, deze waarheid ooit had gehoord. “Hij heeft dit Goede Nieuws nodig,” bedacht ik. Een andere stem fluisterde: “Je weet dat hij dit waarschijnlijk niet wil horen.” Voordat twijfel de overhand kon krijgen, leunde ik naar voren en vroeg: “Samar, heb je deze woorden weleens gehoord?” Daarna las ik Johannes 11: 25 aan hem voor. ”Geweldig!”, reageerde hij. “Wie zei dat?” ”Jezus de Messias,” antwoordde ik. “Heb je ooit van Hem gehoord?” ”Ja,” zei hij. “Maar ik weet niets van Hem.”

God is meer geïnteresseerd in ons hart, dan in alle religieuze plichtplegingen.

Woorden om nooit te vergeten

Het verrast mij telkens weer als ik mensen ontmoet die nooit over onze Redder hebben gehoord. Ik vertelde Samar Gods verhaal van de schepping tot aan het kruis. Ik deelde met hem dat wie tot inkeer komt en gelooft in Jezus, gered zal worden. (Marcus 16:16) Samar stelde me vragen over God, Zijn Woord en of we vijf keer per dag moeten bidden. Hij vertelde dat zijn oom een keer iets had gezegd dat hij nooit was vergeten: dat God meer geïnteresseerd is in ons hart, dan in alle religieuze plichtplegingen.

We vieren het eeuwige leven dat onze nieuwe broeder heeft gevonden in Christus!

Vlak voordat we aankwamen op mijn bestemming, vroeg Samar: “Dus jij zegt dat als ik tot inkeer kom en geloof in Gods geschenk in Jezus, dat mijn zonden dan worden vergeven? Ik verzekerde hem ervan dat dit zo is. Iets in mij betwijfelde of deze moslimman zo snel klaar was om deze vrijmoedige stap te nemen, maar ik vroeg toch: “Zou je dat willen doen?” “Ja,” zei hij. En toen beleed hij, in zijn taxi, zijn zonden en stelde zijn vertrouwen op de enige weg tot verlossing, Jezus Christus.

Feest in de hemel

Voordat ik uitstapte en me naar mijn volgende afspraak haastte, ontdekten we dat we buren zijn. Na die tijd heeft mijn team contact opgenomen met hem. We hebben de ‘Jezus film’ aan hem laten zien en we moedigen hem aan om te groeien in zijn nieuwe geloof door de Bijbel te lezen. We vieren het eeuwige leven dat onze nieuwe broeder heeft gevonden in Christus!

Gebedspunten

  • Bid dat Samar’s geloof en getuigenis zal blijven groeien.
  • Dat hij in zijn werk als taxichauffeur het Goede Nieuws kan verspreiden.
  • Vraag God om dit soort gesprekken te laten ontstaan tussen werkers en moslims. die openstaan voor het Goede Nieuws.
  • Prijs God voor Zijn verlangen om mensen uit alle naties tot geloof te zien komen in Jezus.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!