Gedoopt worden in een kinderzwembadje

Ik zat te genieten van de stralen van de Midden-Oosterse zon op een late namiddag, toen mijn vriend Khaled me belde.

“Hé, Trevor,” begroette hij me. “Je hebt een zwembad, toch?”

“Een zwembad?” Ik keek over de tuin naar het opblaasbare kinderbadje dat mijn kinderen op warme dagen gebruikten. “Ja, een kleintje voor de kinderen. Waarom vraag je dat?”

“Er past ook wel een volwassene in, toch? Ik heb hem volgende week woensdag nodig.” Zijn woorden kwamen er gehaast uit. “Kun je hem naar de tuin brengen? En kun je hem dan vullen?”

Een prachtige gebedsverhoring

Ik trok een wenkbrauw op, ook al kon Khaled me niet zien. “Natuurlijk, maar waar gaat dit over?”

“Een gelovige vanuit een moslimachtergrond genaamd Salwa wil gedoopt worden!” Khaled’s enthousiasme klonk door de telefoon toen hij meer vertelde.

Salwa woonde in een naburige regio waar buitenlanders geen toegang toe hadden. Jarenlang hadden mijn team en ik vurig gebeden voor de mensen in dit gebied, maar al onze pogingen om hen te bereiken met het Goede Nieuws waren mislukt.

Ondertussen maakte Salwa de afgelopen maanden regelmatig tochten naar onze stad, met behulp van een speciale vergunning om medische zorg te krijgen voor haar zoon. Hier ontmoette ze Khaled en enkele andere gelovigen met een moslimachtergrond die mijn team en ik discipelen. Toen zij het Goede Nieuws met Salwa deelden, besloot ze enthousiast om Jezus te volgen.

De uitnodiging van Khaled om haar te dopen was een prachtig gebedsverhoring.

Ik grijnsde. “Ik zal er zijn. En mijn zwembad ook.”

Een nieuwe roeping

Een uur voor de doop arriveerde ik in de tuin die Khaled had aangegeven, met het zwembad in mijn hand. Ik vervulde mijn nieuwe roeping als badmeester en kort daarna arriveerde een kleine groep lokale gelovigen. Khaled schudde mijn hand. “Kun je vertalen? Er zijn hier ook een paar Engelstaligen.

“Natuurlijk.” Zwembadbediende/ vertaler, mijn nieuwe functieomschrijving. De voorganger van de kleine kerk vroeg Salwa om haar verhaal te vertellen. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik in het Engels herhaalde hoe Jezus haar had gered en haar leven had veranderd.

Het was ongelooflijk om te zien hoe mijn gebeden recht voor mijn neus werden verhoord. Mijn team en ik dachten dat het onmogelijk was om deze bevolkingsgroep met het Goede Nieuws te bereiken, maar God had andere plannen. We staan te popelen om in contact te blijven met Salwa terwijl ze de boodschap van redding door Jezus Christus uitdraagt in haar thuisland.

Gebedspunten

  • Vraag God om Salwa te beschermen terwijl ze haar geloof uitleeft op een plek waar het moeilijk en gevaarlijk is om Jezus te volgen.

  • Bid dat Salwa’s geloof diepe wortels zal krijgen.

  • Bid voor Salwa’s thuisland en de vele mensen die het Goede Nieuws van Jezus nog moeten horen.

  • Vraag de Heer om Salwa’s zoon te genezen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!