Enige tijd geleden gaf één van onze veldwerkers 5 tips om in contact te komen met moslims. We vertellen je graag het verhaal van Lisa (17) en haar contact met een islamitische docente.

Op Opwekking ontmoeten we Lisa. Ze wilde graag wat betekenen voor haar islamitische docente, maar vond het spannend wat ze zou kunnen doen. Ze liep door onze stand en bladerde wat door het foldermateriaal dat er lag. Jannah, één van onze collega’s, raakte met haar in gesprek.

Lisa vertelde dat ze dit jaar eindexamen deed op de havo. Ze had de afgelopen jaren les gehad van een docente die moslima is. De docente daagde haar klassen uit: ‘Lees eens een boek die je anders nooit zou lezen.’ Lisa had de opdracht serieus genomen en koos ervoor om een griezelboek te lezen. Lisa, op haar beurt, zou graag willen dat haar docente de Bijbel zou lezen. Een boek die zij anders wellicht nooit zou lezen. Ze wist niet zo goed hoe ze het aan moest pakken. Jannah kon haar helpen met een paar praktische tips voor o.a. geschikte Arabische Bijbels.

Wauw, ik wil al zolang een Bijbel, hier ben ik echt blij mee.

Na Opwekking bleef Jannah in contact met Lisa. Vorige week vertelde ze het volgende:

‘Een tijdje geleden vertelde ik je over mijn docente die ik graag een Bijbel wilde geven en vandaag heb ik haar eindelijk weer gezien. We hadden in de stad afgesproken. Het perfecte moment om de Bijbel te geven.

Van te voren was ik toch wel een beetje zenuwachtig omdat ik echt geen idee had hoe ze zou reageren, maar toen kreeg ik dit als reactie: ‘wauw, ik wil al zolang een Bijbel, hier ben ik echt blij mee. Dank je wel!’ Ze wist niet dat er een Arabische Bijbel bestond en daarom vond ze het extra leuk. Ze begon er meteen uit te lezen en was erg enthousiast.

Ik had nooit gedacht dat ze zo zou reageren, maar het maakte mijn dag helemaal goed. Ik hoop en bid dat ze er veel uit zal gaan lezen en onze God als haar Vader mag gaan zien!’

We zijn geïnspireerd door het verhaal van Lisa! Zo jong en zo dapper. Bid je met ons mee dat het woord van God in goede aarde zal vallen?

Ook zelf graag in contact komen met moslims? Lees hier de 5 tips over hoe je dit doet.