Niet meer alleen

Sanam ontweek glasvezel zwaarden en gevederde vleugels en baande zich een weg door het drukke congrescentrum van Comic Fiesta, één van de grootste strip- en anime-conventies in Zuidoost-Azië.

Ondanks dat hij werd omgeven door duizenden andere cosplayers (gekostumeerde rollenspelers), voelde hij zich nog steeds alleen. Hij voelde zich zo eenzaam sinds hij naar de stad was verhuisd vanwege zijn studie, dat hij begonnen was om in zijn gebed om een vriend te vragen. Hoewel hij niet zeker was of God wel om dit soort dingen gaf.

Toen hij een geweldig kostuum zag van zijn favoriete karakter, vroeg hij aarzelend om een foto. Tot Sanam`s blijdschap bleek de man in het kostuum een internationale student van zijn eigen universiteit. De student stelde voor om elkaar een keer te ontmoeten en nodigde hem zelfs uit om de Indjil (de Evangeliën) te bestuderen met een paar anderen uit de cosplay gemeenschap. Sanam grinnikte, misschien gaf God toch om zijn eenzaamheid.

Hoop voor elke dag

“U, HEER, verhoort de wens van de nederigen, U bemoedigt hen en luistert met aandacht.” Psalm 10:17

Gebedspunten

  • Bid dat universiteiten in de moslimwereld internationale studenten blijven verwelkomen. Zodat christelijke studenten hun hoop in Christus kunnen delen met studiegenoten.
  • Vraag God dat zijn tegenwoordigheid moslims zal omgeven en troosten als ze zich alleen voelen.
  • Bid dat studenten die zich teleurgesteld voelen in de islam, de Waarheid gaan zoeken en vinden.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!