December is al even op weg. De kerst staat voor de deur. Kerst is een periode waarin meer mensen naar de kerk gaan en veel christenen ook mensen vragen om de kerstviering bij te wonen. Hoe zou het eruit kunnen zien als een moslim naar de kerk gaat? Wij vertellen jou graag dit waargebeurde verhaal van een christen die een moslim uitnodigde naar de kerk.

Hij was niet welkom in de Arabische landen

Mehmet is een Syrische man die naar Nederland is gevlucht. Hij heeft jarenlang in het Syrische leger gewerkt, maar was voor de oorlog begon uit het leger gegaan. Op een dag spraken we over ons geloof. Hij is moslim en ik christen. Hij benoemt dat hij vanwege zijn vroegere beroep niet welkom is als vluchteling in de Arabische landen. Daarom vindt hij het bijzonder dat hij wel welkom is in het christelijke Europa. Hij vindt het bijna bizar dat hij als moslim in Nederland mag wonen en zelfs een uitkering krijgt.

Het huis van God

Mehmet doet vrijwilligerswerk. Hij onderhoudt de tuin van een kerk vlakbij zijn huis. Op een avond is daar een lezing over schilderijen met Bijbelse thema`s. Hij wordt door een christen die hij kent via de kerk uitgenodigd en gaat ernaar toe. Bij de deur van de kerk trekt hij zijn schoenen uit. Iemand zegt dat dat niet hoeft, waarop Mehmet verbaasd reageert: “Het is het huis van God! Het is niet goed om daar met je schoenen naar binnen te gaan.”

Durf jij Mehmet uit te nodigen?

Wat doet deze vraag met jou? Hoe zou jouw kerk reageren? Wat zou Jezus doen? De reactie van jou en jullie als lezers en de antwoorden op deze vragen zullen heel verschillend zijn. Toch hebben we één ding gemeen: we willen Jezus volgen en moslims uitnodigen om hem ook te volgen. Het letterlijk uitreiken en moslims vertellen over de Vredevorst kan spannend zijn. Ben je meer een bidder en wil je meebidden zodat meer moslims bereikt worden, dan is dat ook een goed idee. Geef je op voor onze gebedsmail via www.frontiers.nl/bid of doneer, zodat wij meer werkers kunnen toerusten en uitzenden. Het zou geweldig zijn als volgend jaar moslims kerst mogen vieren omdat ze Jezus hebben leren kennen als hun Vredevorst!

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!