Moslims zien zoals God hen ziet

Annemiek is taaldocent voor vluchtelingen en migranten. Ze is volgeling van Jezus en laat haar liefde voor Hem zien terwijl ze moslims ontmoet. Heel gewoon en heel natuurlijk. De ontmoeting staat centraal. Ze wil moslims zien zoals God hen ook ziet. We nemen je graag mee in een ontmoeting die ze had met Ali. Laat je door haar inspireren en ontdek dat het praten over God en Jezus niet altijd zo moeilijk is als het kan lijken.

 Naar school op zijn 64e

Ali is een Marokkaanse man van 64 jaar. Hij is moslim en woont al zo’n 35 jaar in Nederland. Hij praat in kromme zinnen, maar is prima te volgen. In zijn eigen land is hij nooit naar school geweest. In Nederland maar heel kort. Hij kan een beetje lezen en schrijven in het Nederlands.

Bij mij in de klas

Ik heet hem welkom in mijn klas en proef weerstand. Hij benoemt dat het te laat is. Dat hij zo graag naar school wilde toen hij 30 was en het vaak heeft gevraagd. Helaas zeiden ze altijd dat hij te jong was en beter kon gaan werken. Ik toon begrip voor zijn verhaal en dat ontdooit hem. In de komende maanden zegt hij vaker dat het te laat is, maar toch gaat hij ook hard aan het werk. Ik zie dat hij er van geniet en stiekem trots is als hij nieuwe dingen leert en ik hem een compliment geef.

Tot volgende week, als we nog leven

Aan het eind van één van de eerste lessen zegt hij: “Tot volgende week, als we nog leven.” Ik vraag:
“Dat zal wel meevallen toch?” Fel zegt hij dat we dat nooit kunnen weten. Waarop ik antwoord: “Jullie zeggen dan insjallah, als God het wil.” Hij reageert hier positief op, is blij dat ik hem begrijp en geeft me een schouderklopje.

Hij begint zijn dag ook met God

Aan het begin van een andere les hoor ik hem iets mompelen. Ik vraag hem wat hij zegt en hij vertelt dat hij God vraagt om hem te helpen. Ik vertel hem dat ik christen ben en dat ik ook aan het begin van elke dag God vraag om mij te helpen bij alles wat ik doe en in mijn contacten met anderen. Ook vertel ik dat ik dan in de bijbel lees. Hij is positief verbaasd en zegt: “Ik vind het zo goed dat jullie dat doen. Dat kan ik niet.” Het was bijzonder voor mij om te ervaren hoe hij mij als voorbeeld zag en we gewoon open over ons geloof kunnen praten.

Zelf in contact komen met moslims?

Lees deze blog als je zelf in contact wilt komen met moslims. Wist je trouwens al dat wij binnenkort een boekje via onze website verschijnt, waarin je praktische tips kunt vinden over hoe jij zelf met moslims in contact kan komen? In het boekje staat ook een voorbeeld van hoe jij het evangelie aan hen kan uitleggen. Houd onze website en social media in de gaten!

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!