Stilte vinden op de Opwekkingsconferentie

Mara, een collega uit het Frontiersteam zegt: “Ik vind het geweldig: zingen met duizenden mensen, de lichten en de concerten tijdens ‘Opwekking’. Misschien ervaar ik het als nog een tikkie meer bijzonder omdat ik in het buitenland woon. Een weekend lang heerlijk Nederlands zingen met zoveel anderen. Het voelt als een grote smile van God, een aanmoediging, een knipoog. Ik warm me aan de omhelzing die God me geeft.”

Een bezoek aan de mission boulevard

“Tussen alle seminars en concerten door loop ik over de mission boulevard. Het gonst van de mensen. Elke stand probeert mijn aandacht te trekken. Af en toe spreekt iemand me aan en draait een verhaal af wat ik maar moeilijk kan volgen. Pfff, ik zucht en loop richting mijn tent. Ik kom wel een andere keer terug als het wat rustiger is.”

Ja, de Opwekkingsconferentie is druk en vol. 

Mara zegt: “Ik ervaar Gods aanwezigheid en Hij spreekt door dit soort evenementen heen. Door de sprekers, de muzikanten, de boeken, de muziek en de sfeer. Maar een tijd dat het even wat rustiger is op de mission boulevard… kwam er niet. Eerlijk gezegd snakte ik naar stilte en het gevoel dat ik verbinding had met God.” 

In de stilte luisteren naar Gods stem

Dit jaar kiezen we als Frontiers voor een stilte stand. Om dit direct duidelijk te maken, plakken we tape op onze mond en nodigen we mensen uit om de stand in te lopen. Niet om te praten en niet om ons verhaal te horen. Wel om te luisteren naar God. Om in alle rust te lezen over de moslimwereld en onbereikte volken. Om in die rust te horen wat God hierover zegt. 

De woorden die God spreekt in de massa, door de muziek en de geweldige sfeer zijn een aanmoediging voor ons. Maar naar mijn ervaring hebben we in ons dagelijks leven woorden van God nodig die gesproken zijn in de stilte. Die woorden leiden ons. Niet vanuit een lekker gevoel. Maar vanuit een innerlijke overtuiging, een verlangen. Vanuit God zelf. 

Welkom op onze stand

Dus mocht je dit jaar naar ‘Opwekking’ komen. Wees welkom om de stilte op te zoeken in ons stilte doolhof. 

Dan is het aan jou als je daarna wil doorpraten met ons, in alle rust. 

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!