Hoop verspreidt zich nadat Jezus geneest

Jezus uit de Injil

John en Maya, werkers van Frontiers, hadden nauwelijks het laatste slokje thee uit hun kleine, geribbelde theekopje gedronken of ze werden al uit hun handen getrokken. Het dienblad met koekjes met kardemom en baklava verdween ook uit de kleine woonkamer.

“We zijn er klaar voor,” verklaarde Manal, de gastvrouw. “We willen leren over Jezus uit de Injil (Nieuwe Testament).”

John en Maya hadden Manal een week eerder ontmoet toen de moslimvrouw hen in de buurt van haar huis hadden zien lopen. Ze had hen uitgenodigd voor thee. Tijdens hun bezoek vertelde Manal dat ze geblesseerd was aan haar rug en dat ze niet kon opstaan zonder hulp.

Maya deelde verhalen over Jezus die mensen genas die niet konden lopen en bood aan om voor Manal te bidden in Zijn naam. Ze nam dit aanbod dankbaar aan.

“Deze verhalen over Jezus komen uit de Injil,” zei John toen ze het gebed hadden beëindigd. “Ken jij iemand die deze verhalen wil horen en wil leren uit Gods Woord?”

Manal had gretig een aantal buren genoemd die ze zou kunnen uitnodigen. Ze stemde ermee in om hen volgende week bij elkaar te brengen voor een Bijbelstudie.

“Neem de volgende keer mannen mee, ik wil ook Gods Woord bestuderen.”

Gebed

Nu zaten er acht moslimvrouwen in Manals huis en Maya vroeg hen om een deel van het scheppingsverhaal te lezen uit Genesis. Toen de vrouwen over het gedeelte napraatten stelde John vragen om hen te helpen om dit toe te passen op hun levens. Aan het eind van hun tijd samen, stelde John voor om samen te bidden.

“Ja, we moeten bidden, want Jezus heeft de kracht om te genezen,” zei Manal. “Vorige week hebben we gebeden en God nam de pijn weg uit mijn rug.” Ze ging een aantal keer staan en zitten om te laten zien hoe soepel ze weer kon bewegen.

Nadat ze samen hebben gebeden, stemden de vrouwen ermee in om elkaar een paar dagen later weer te ontmoeten.

Mannen

Als John en Maya weglopen met een dankbaar gevoel vanwege de open harten van de vrouwen, horen ze een man die roept dat ze moeten stoppen. Ze draaien zich om, bang dat ze iemand boos hebben gemaakt, maar dan herkennen ze de man van Manal die achter hen aanrent.

“Neem de volgende keer mannen mee,” hijgde hij, toen hij hen had ingehaald. “Ik wil ook Gods Woord bestuderen. Ik kan ervoor zorgen dat de echtgenoten van de andere vrouwen ook komen.”

John en Maya zagen God aan het werk in deze moslimgemeenschap. Ze beloofden bij het volgende bezoek mannen uit hun team mee te nemen om Manals echtgenoot en de andere mannen te ontmoeten. Beide groepen komen nu samen om meer te leren over Jezus Christus!

Gebedspunten

  • Bid dat moslimvrouwen zoals Manal meer vrienden zullen uitnodigen om samen Gods Woord te bestuderen. En vraag God om open harten bij hun echtgenoten en families.
  • Bid voor Frontiers teams als ze nieuwe gelovigen coachen om Bijbelstudiegroepen te starten met hun vrienden en familie.
  • Vraag de Heer om meer teams te sturen die geloofsbewegingen naar Jezus op gang kunnen brengen in moslimgemeenschappen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!