Van Opwekking tot uitzending

Verlangen

Wie had dat gedacht, dat een flyer van Frontiers tijdens Opwekking leidde tot een geplande uitzending drie jaar later? Ik vertel je graag hoe dat bij mij ging. Het verlangen was in ieder geval al wel duidelijk: ik wil onder moslims leven, contact met ze hebben op hartsniveau en hen kennis laten maken met Jezus als hun Verlosser. Maar hoe doe ik dat als iemand die haar roots heeft op de Biblebelt?

De flyers tijdens opwekking

Twee vriendinnen hadden tijdens Opwekking de stand van Frontiers gezien en dachten: “Dit moet Jasmijn zien!” Ze raakten in gesprek met een medewerker en hoorden over het trainingsprogramma dat Frontiers biedt. Deze vriendinnen hadden gelijk, want drie jaar later ben ik hen nog steeds dankbaar voor de flyers die ze hadden meegenomen. En drie jaar later heb ik enorm veel geleerd en ervaren over hoe ik handen en voeten kan geven aan mijn verlangen om mijn leven met moslims te delen en hen over Jezus te vertellen. Inmiddels hoop ik eind de zomer te vertrekken naar de moslimwereld.

Het trainingsprogramma

Binnen Frontiers noemen ze mij – en anderen die zich voorbereiden – een kandidaat, iemand die zich klaarmaakt om uitgezonden te worden. Hoe ziet dat eruit?

Chaotisch. Als eerst ben ik verhuisd naar een wijk in de Randstad waar 70% moslims is. Eens in de maand heb ik samen met de andere kandidaten een trainingsdag van een ervaren pionier uit de moslimwereld. Ik heb een coach en ben onderdeel van een (trainings)team. Als team zijn wij kerk en delen we het Goede Nieuws met moslims. Inmiddels heb ik een enthousiast thuisfrontteam (TFT) en een betrokken gemeente die achter mij staan. Nu ligt de uitdaging voor ons om de begroting rond te krijgen zodat ik kan leven en werken in een onbereikt moslimgebied. De tickets hoop ik snel te boeken.

Verlangend om te gaan

Spannend. En tegelijk weet ik: Hij is met mij. Hij is Diegene Die ik wil kennen en bekend maken. Daarom wil ik gaan. In Nederland mag ik alles loslaten en samen met de betrokken mensen om mij heen, mag ik daar iets opbouwen. Ik ga naar Azië, het werelddeel waar de grootste onbereikte moslimvolken wonen.

Vervul jij mijn plek?

Omdat ik ook op het kantoor van Frontiers werk en mijn werkzaamheden los ga laten, wil ik je enthousiast maken om te kijken of jij een vacature wilt vervullen. Surf snel naar onze vacatures. Misschien zit jij straks wel achter mijn computer!