man aan het werk in houtzagerij

Werken en wonen in de moslimwereld betekent vaak pionieren. Je kan er niet gewoon een huis huren en het evangelie delen. Maar hoe doe je het dan wel? Wij laten vier voorbeelden zien waarop Nederlandse pioniers werken.

  1. Baan in het buitenland

Op dit moment heeft Bernard – een kandidaat die zich voorbereidt om naar de moslimwereld te gaan – een werkgever die ook business doet in het Midden-Oosten. Voor zijn werk reist hij nu al regelmatig heen en weer. Terwijl hij daar was voor zijn werk, heeft hij ook teams bezocht. Bij hen kan hij zich mogelijk aansluiten. Bernard hoopt via zijn huidige werkgever in het buitenland aan de slag te kunnen en moslims te bereiken.

  1. Eigen bedrijf

De één is ondernemender dan de ander, maar het komt veel voor dat mensen een onderneming starten in het buitenland. Dit kan variëren van het oprichten van een school tot een adviesbureau. De werkers kiezen er bewust voor om moslims in dienst te nemen, zodat zij hen kennis kunnen laten maken met Jezus en de leefstijl van Jezus volgen. Vaak wordt het personeel gediscipeld op de werkvloer.

  1. Hulpverlening

Een aantal van onze werkers heeft zich aangesloten bij hulporganisaties. Met hun ervaring of kennis werken ze vanuit zulke organisaties mee aan lokale hulpprojecten. Denk bijvoorbeeld aan medische hulpverlening, onderwijs, het geven van voorlichting en het verlenen van noodhulp.

  1. Studie

Het gebeurt niet veel, maar er zijn werkers die in een moslimland verblijven met een studievisum. Je doet bijvoorbeeld een studie via afstandsonderwijs of een studie bij een lokale school of universiteit.

Compassie en zien

Mensen die worden gezonden zijn dus niet altijd mensen met sokken in sandalen. Vaak zijn het mensen die weten hoe ze hun handen uit de mouwen moeten steken en zijn ze net zoals jij en ik. Met name hun compassie, het verlangen om de ander te zien, is wat hen drijft om alles achter te laten in het confortabele Nederland. Laat je raken door dit fimpje, waarin je ziet hoe die compassie werkt.

Word jij enthousiast om zelf ook te gaan werken in de moslimwereld? Bekijk de mogelijkheden!