Wisseling van leiderschap bij Frontiers

Na 8 jaar neemt Jacqueline Baarsen afscheid als directeur van Frontiers.
Jacqueline blikt terug op de afgelopen jaren en Rahman en Nelleke, die de sleutel overnemen, stellen zich voor.

Seizoenen

Jacqueline zegt: “Zelf geniet ik enorm van de seizoenen in Nederland. Tijdens onze 13 jaar in Zuid-Oost Azië hadden we er maar 2: het regenseizoen en het droge seizoen. Maar de mensen daar zeiden: “We hebben het mango- durian-, rambutanseizoen”, en nog veel meer. Voor elke vrucht was er een seizoen, ze waren er dan ook in overvloed.

Wat gaat er komen?

Hoe je er ook tegenaan kijkt, een kenmerk van seizoenen is verandering. Veranderingen gaan er ook voor ons komen. Na 8 jaar leiding te hebben mogen geven aan het werk van Frontiers in Nederland gaan Rahman en Nelleke dat overnemen.

Onze visie blijft: moslims de kans geven om van Jezus te horen. De mensen die hierin leiding geven zijn anders, en zullen dit ook op hun manier vorm gaan geven. Verandering geeft in dat opzicht ook weer nieuwe verwachting: wat gaat er komen?”

Een nieuw seizoen dat ook nieuwe vruchten zal voortbrengen. 

Tijdens een afscheidsmoment vertelden werkers dat Jacqueline een sleutelrol had gespeeld in hun zoektocht naar Gods plan met hun leven. De symbolische sleutel wordt doorgegeven aan de opvolgers, Rahman en Nelleke.

Daar doen we het voor

“Veranderingen zijn ook van die momenten om terug te blikken. We hebben in de afgelopen jaren heel wat mensen mogen toerusten, ondersteunen en bemoedigen. Elke keer weer raakt het me als ik mensen ontmoet die hun comfortabele leven willen opgeven, om gehoorzaam aan Gods roep naar moslimvolken te gaan en daar Zijn liefde uit te dragen. Als je dan hoort dat Mustafa en Lin ontdekken dat Jezus ook voor hen is gekomen, hen vergeeft en van hen houdt, en ze Hem gaan volgen, dan geeft dat zoveel vreugde. Dan weet je: ja, daar doen we het voor!

Een nieuw seizoen

We weten ook dat dit niet vanzelf gaat. Als team hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt: nieuwe initiatieven als Omarm een Volk gestart, online bidden, meer dan 18 shorttermers uitgezonden sinds we daar 5 jaar geleden weer mee begonnen. Als team zijn we gegroeid in aantal, maar ook in ervaring en kennis, waardoor we ons werk beter konden doen. En tussendoor kwam Corona, waardoor we de nodige keren moesten schakelen en veranderen. Eerlijk is eerlijk, er blijft altijd groei en verandering mogelijk. Daarom kijk ik ook met verwachting uit naar het nieuwe seizoen. Het seizoen waarin Rahman en Nelleke Frontiers Nederland leiden, een nieuw seizoen dat ook nieuwe vruchten zal voortbrengen. 

Hartelijke groet, Jacqueline

Klik hier om kennis te maken met Rahman en Nelleke!

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!