Zonder roeping de zending in

Hans en Marieke, werkers van Frontiers, nemen ons mee in hun zoektocht: kan je zonder roeping de zending in?

Waar het om draait in het leven

We hebben eigenlijk altijd al begrepen dat elke christen geroepen is. Het is zo duidelijk in de Bijbel: Jezus komt om alles goed te maken, zodat we met God kunnen leven. En nu moet iedereen dat horen. Ga maar, leef het uit, onderwijs en doop. Discipelen zijn en maken, is waar het om draait in dit leven.

Eigenlijk was het een heel verstandelijk proces voor ons, waarin dit besef steeds sterker werd. Geen emotionele openbaring. Geen briefje uit de hemel. Gewoon een groeiend besef – weliswaar aangewakkerd door diverse ontmoetingen en workshops – dat het Gods bedoeling is dat alle mensen het Goede Nieuws gaan horen. Overal op de wereld.

We zijn allemaal geroepen. God heeft ons geadopteerd als Zijn zoons en dochters. Dat gun je iedereen!

We gaan naar een moslimland

We gingen samen achter de computer zitten met de vraag: Waar is het Goede Nieuws nog niet bekend gemaakt? Al snel kwamen we erachter dat moslims de grootste onbereikte groep zijn. In die tijd werkte slechts 1% (!) van alle werkers in een moslimland. En dat terwijl er 3.500 onbereikte moslimvolken zijn. Voor ons was de rekensom heel gemakkelijk. We sloten de computer af en zeiden: wij gaan naar een moslimland.

Dus gingen we gewoon maar heel praktisch stappen ondernemen. Veel praten met de gemeente, vrienden en familie. Achterban opbouwen. Organisatie zoeken (eigenlijk weer op basis van verstandelijke argumenten: wat vinden we belangrijk, wat is onze focus en werkwijze). Eén dag in de week minder werken, om ons voor te bereiden: boeken lezen over gemeentestichting en Islam, of zendelingen op verlof ontmoeten. Een paar keer een moslimland bezoeken en wat training doen. Baan opgezegd, huis opgezegd. Maar… waarheen nou precies?

Wees niet bang om fouten te maken… en wie weet waar je dan over twee jaar zit.

Dit is het

Tijdens een klimvakantie hebben we twee weken apart gezet om hiervoor te bidden. Door het boek Operation World gingen we alle landen langs, baden samen voor dit land en eindigden met: Heer, als U wilt dat we naar dit land gaan, wilt U dat dan zeggen? En toen we uiteindelijk bij ‘ons’ land kwamen, toen zei God: Dit is het. Binnen een week na terugkomst zaten we om de tafel met onze toekomstige teamleiders, die op verlof waren. Een paar maanden later visa geregeld, tickets geboekt, uitzenddienst gepland en gegaan.

Wat je aandacht geeft gaat groeien

Heb je nou een roeping nodig om ergens heen te gaan? We zijn allemaal geroepen. God heeft ons geadopteerd als Zijn zoons en dochters. Dat gun je iedereen! Als christen hebben we de verantwoordelijkheid gekregen om dit aan iedereen te laten weten. Twijfel je wat jouw rol hierin is? Wat je aandacht geeft, gaat groeien. Dus ga aandacht geven aan God, je toewijding aan Hem, aan Zijn hart en Zijn passie. Hij zal je de weg gaan wijzen.

Neem stappen en kijk wat God je dan laat zien. Biddend, luisterend, nieuwsgierig en open. Volg datgene wat God in je hart legt; wees niet bang om fouten te maken… en wie weet waar je dan over twee jaar zit.

Check of jij geschikt bent voor het zendingsveld!

Van 3 tot en met 6 juni 2022 staan we met een stand op de Opwekkingsconferentie.
Kom bij ons langs voor een kopje thee of koffie, een goed gesprek of doe mee met onze challenge en check of jij geschikt bent voor het zendingsveld. En of je op onze rodeo kameel kan blijven zitten!

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!