Zuidoost-Azië: kom jij hen het Goede Nieuws brengen?

Over de regio

Zuidoost Azië is bekend om de prachtige landschappen en mooie stranden. Geen wonder dat reizigers graag naar deze regio gaan!

Veel eilanden hebben bergachtige binnenlanden. Soms zijn plaatsen het makkelijkst te bereiken via het water. Daarom is het reizen met de boot net zo normaal als reizen over land. 

Het platteland in Zuidoost-Azië is bedekt met wilde jungles, rijstvelden en koffieplantages. Door de vruchtbare grond is landbouw een belangrijk onderdeel van de economie. Veel boerderijen zijn kleine familiebedrijven.

Naast het platteland, zijn er ook bruisende megasteden. De economie in deze landen groeit sterk door handel en investeringen. Steeds meer landen zijn doen volop mee aan de wereldeconomie. 

Het spirituele klimaat

Moslims in Zuidoost-Azië houden vaak vast aan een mix van islam, volkstradities en animisme. Zelfs toegewijde moslims bidden vaak tot hun voorouders. Ook brengen ze offers om vloeken af te wenden. Veel mensen leven met angst voor het kwaad.

Het aantal christenen in Zuidoost-Azië is klein. Maar God beweegt de harten van lokale gelovigen. Steeds meer nationale kerken willen training om het Goede Nieuws te delen met hun moslimburen. Dit biedt mooie openingen voor samenwerking.

Mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om in Zuidoost-Azië aan de slag te gaan met jouw passies, vaardigheden en ervaringen. Dit zijn enkele sectoren waarin je zou kunnen werken:

  • toerisme
  • business                                            
  • agricultuur
  • antropologie
  • community development
  • onderwijs
  • gezondheidszorg
  • milieubehoud

Bevolkingsgroepen in Zuidoost-Azië

Zuidoost-Azië kent een grote diversiteit aan bevolkingsgroepen. Wil je je meer verdiepen in welke onbereikte bevolkingsgroepen er zijn?  Verken dan eens de interactieve kaart van het Joshua project.

Gaan

Ben jij enthousiast geworden over  Zuidoost-Azië? Wil je meer weten of de mogelijkheden die passend zijn voor jou? Neem dan contact met ons op. We nodigen je graag uit voor een verkennend gesprek.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!