Het kerstverhaal in het hier en nu

Farah was verdwaald en bang. Maar in het huis van Abel en Karin, werkers van Frontiers vond ze gastvrijheid en eeuwige Hoop in Christus.

Karin vertelt: “Een verwaarloosde jonge vrouw stond op onze stoep, doorweekt van de hevige regen.”

Ze vroeg: “Is dit de liefdadigheidsinstelling die mensen helpt?” Haar hoofddoek was doorweekt en ze klemde een te grote jas om haar vooruitstekende buik.

“Dat is het niet”, zei ik, in de veronderstelling dat ze ons huis moest hebben verward met het nabijgelegen kantoor van een plaatselijke liefdadigheidsinstelling. “Maar kom alsjeblieft binnen, hier is het droog.”

De regen viel in stromen neer en het was ongebruikelijk koud voor de vroege winter in ons Noord-Afrikaanse land. Ik schonk een glas hete thee in voor de angstige jonge vrouw terwijl ze haar verhaal deelde.

Ik wist dat God haar om een reden naar ons huis had gebracht.

Ongepland zwanger

Ze vertelde me dat ze Farah heette. Vorig jaar had ze haar dorp in de bergen verlaten en was ze voor haar werk naar de stad gekomen.

“Maar nu ben ik zwanger”, zei ze. “En ik ben niet getrouwd. Ik heb het aan niemand verteld en ik weet niet wat ik moet doen.”

Ik wist niet zeker hoe mijn familie en ik de aanstaande moeder konden helpen. Maar ik wist dat God haar met een reden naar ons huis had gebracht. Ik nodigde Farah uit om een ​​paar dagen bij ons te logeren.

“We zullen een manier vinden om jou en je baby te helpen,” zei ik tegen haar.

De volgende dagen ging ons gezin door met ons normale leven. We maakten ons klaar voor het Kerstfeest en verwelkomden Farah in onze festiviteiten, terwijl we haar over Jezus vertelden.

Wij delen dit verhaal met Farah – het verhaal van een ongeplande zwangerschap en de geboorte van een geliefde babyjongen.

Jezus werd geboren!

We hebben haar voorgesteld aan enkele lokale gelovigen met een moslimachtergrond. Zij toonden haar medeleven en overlaadde haar met de liefde van Christus.

Een van deze gelovigen wist van een toevluchtsoord voor ongehuwde moeders in onze stad. Nadat Farah ongeveer een week bij ons had gelogeerd, vergezelden we haar naar de instelling en namen afscheid. We hebben haar daarna meerdere keren bezocht. Tijdens onze bezoeken lazen we samen over Jezus in de Bijbel, en Farah verwonderde zich over het Goede Nieuws van de Heiland.

Enkele weken later beviel Farah. En op een manier die elke andere moeder een beetje jaloers maakt. De bevalling ging snel en er werd een jongetje geboren!

Farah was meteen verliefd op de jongen. Ze noemde hem Isa, wat Jezus betekent in het Arabisch. Farah verlangde ernaar hem mee naar huis te nemen, naar haar dorp, hem te koesteren en hem te overladen met liefde en knuffels. Maar voor een ongetrouwde moeder uit een conservatief moslimgezin voelde het opvoeden van haar vaderloze kind in haar geboortedorp onmogelijk. Farah vertelde me dat ze doodsbang was om haar familie te schande te maken.

Farah was onmiddellijk verliefd op de jongen. ze noemde hem Isa, dat betekent Jezus.

God keert alles om

Met een verdeeld hart plaatste ze haar baby ter adoptie en ging terug naar haar familie.

Maar Farah keerde niet met lege handen terug naar haar dorp. Ze nam een ​​exemplaar van Gods Woord de Hoop mee die met de dag sterker werd. Hongerig naar de waarheid, bleef ze ons berichten sturen om meer over Jezus te weten te komen. We doen samen Bijbelstudies en Farah deelt wat ze over Jezus leert meteen met haar familie en vrienden.

Dit verhaal laat zien: Hij brengt hoop in plaats van wanhoop, vreugde in plaats van verdriet en eer in plaats van schaamte.

En dat allemaal omdat ze met kerst op de verkeerde deur klopte.

Bid mee voor Farah

  • Bid dat Farah zal blijven groeien in kennis van het Woord en liefde voor Jezus.
  • Bid dat Farah het leven met Christus volledig omarmt en een krachtige boodschapper van het Goede Nieuws wordt.
  • Vraag de Heer om je te helpen je ogen open te houden voor onverwachte gelegenheden om mensen zoals Farah te zegenen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!