Proclamerend gebed voor de moslimwereld

Een jonge vrouw vroeg ons pas: “Wat kan ik doen om moslimvolken te bereiken? Ik heb geen moslimburen of moslimcollega’s, maar ik voel wel een nood voor hen.” Misschien leeft deze vraag ook in jouw hart. In deze blog vertellen we je wat jij kunt doen voor moslimvolken. Hieronder leggen we uit hoe je een ‘proclamerend’ gebed voor de moslimwereld kan bidden. 

Bid Gods Woord

Het klinkt misschien moeilijk, maar proclamerend gebed betekent eenvoudigweg de waarheid uit Gods Woord bidden. Door teksten hardop uit te spreken, vertrouwen we erop dat de heerschappij van Jezus Christus zal worden gevestigd op aarde. We spreken uit dat Jezus wordt verheerlijkt op plaatsen waar dat nog niet gebeurt, en onder mensen die Hem nog niet aanbidden. Gods Woord geeft aan dat alle volken en naties voor Hem zullen buigen en Hem zullen aanbidden. 

Je kan Gods Woord onder andere proclameren over jouw leven, het leven van werkers van Frontiers en over de levens van moslims. Om je te helpen, vind je hieronder vier eenvoudige stappen. Wanneer je bidt, weet dan dat jouw gebeden het eeuwige leven van moslimmannen en -vrouwen wereldwijd veranderen.

Vier stappen om een proclamerend gebed te bidden:

  1. Kies een vers uit Gods Woord en lees het hardop
  2. Bid: ‘Ik proclameer dat dit de waarheid is en van toepassing is op mijn leven, mijn familie en mijn relaties’
  3. Bid: ‘Ik proclameer dat dit de waarheid is en van toepassing is op werkers van Frontiers in (noem een land of de regio)’
  4. Bid: ‘Ik proclameer dat dit de waarheid is en van toepassing is op moslimfamilies in (noem het land of de regio)’

Ben je er klaar voor?

Kies eerst één van de volgende verzen uit Gods Woord en loop dan de vier stappen van proclamerend gebed door.

  • Sefanja 3:17 “De Heer, je God, zal in je midden zijn, Hij is de Held, Die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in Zijn liefde zal Hij zwijgen, in Zijn vreugde zal Hij over je jubelen.”
  • Openbaring 15:3 “Ze zongen het lied van Gods dienaar Mozes en het lied van het Lam: ‘Groot en wonderbaarlijk zijn Uw werken, Heer, onze God, Almachtige, rechtvaardig en betrouwbaar is Uw bestuur, Vorst van de volken’.”
  • 2 Korintiërs 3:17 “Welnu, met de Heer wordt de Geest bedoeld, en waar de Geest van de Heer is, daar is vrijheid.”
  • Jesaja 61:11 “Want zoals de aarde haar gewassen voortbrengt, zoals een tuin het gezaaide laat ontkiemen, zo laat God, de Heer, gerechtigheid ontkiemen en glorie voor het oog van alle volken.”

Geef het door

Bedankt dat je met ons mee wilt doen in het proclameren van Gods beloftes over de moslimwereld. Misschien ken je nog meer mensen in je omgeving die deze nood voelen? Stuur gerust onze blog door. 

Meer gebed

Heb je de smaak van het bidden te pakken gekregen? Geef je dan op voor de gebedsmail of doe een keer mee met onze maandelijkse online gebedssamenkomsten.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!