Jezus verkondigen in een megastad in India

Alex en Donna Wrights voelden zich geroepen om Jezus te verkondigen aan degenen die de minste toegang hebben tot het Goede Nieuws. Daarom verhuisden ze met hun gezin naar een stad in India waar meer dan een miljoen moslims wonen. 

Verschillende gemeenschappen van onbereikte moslimvolken wonen op loopafstand van het appartement van de Wrights. Het gezin bevindt zich in het centrum van een trend die zich ontwikkelt van Azië en Afrika tot aan het Midden-Oosten. Ze wonen in een megastad die snel groeit doordat gezinnen uit de minst bereikte hoeken van het land naar de stad verhuizen.

Nieuwe kansen

Wanneer moslims die nooit van Jezus hebben gehoord naar de stadscentra verhuizen, ontstaan er nieuwe kansen om hen te bereiken met het Goede Nieuws. Hele families, waarvan de meesten nooit het Goede Nieuws zouden horen wanneer ze in hun land van herkomst zouden blijven, migreren naar strategische steden in India, Pakistan, Tsjaad, Indonesië en het Arabisch Schiereiland. In deze reusachtige metropolen tonen mannen en vrouwen meer openheid voor Christus. 

Alex, Donna en hun teamgenoten van Frontiers zijn de enige veldwerkers die met moslims delen over Jezus in hun megastad. Het leven is niet eenvoudig op zo’n plek. Alex en Donna hebben dagelijks te maken met uitdagingen, tekort aan water, luchtvervuiling, ziekte en het risico op verkeersongelukken door verkeersopstoppingen en slechte wegen.

De Wrights missen hun familie en vrienden in Amerika. Daarnaast voelt het team zich wel heel klein ten opzichte van de vele moslims, die nog nooit van Jezus hebben gehoord, die ze willen bereiken. Maar Alex en Donna weten dat God hen heeft geroepen om te gaan waar er geen andere werkers zijn die het evangelie delen.

Strategische steden

Frontiers heeft tientallen van deze geestelijk strategische steden in de moslimwereld opgemerkt, zoals die waar de Wrights wonen. Frontiers zendt meer teams uit naar strategische steden dan ooit tevoren. De nood is groot en honderden stadscentra hebben nog steeds geen werkers die het Goede Nieuws delen met moslims. Tijdens de 30 Dagen Gebed zullen we bidden voor diverse van deze geestelijk strategische steden in de moslimwereld. Bestel de 30 dagen Gebedsgids als je er hier meer over wilt lezen.

Jij bent nodig

De miljoenen families die naar de steden verhuizen, vormen een enorme kans om vele onbereikte moslimvolken te bereiken met het Goede Nieuws. Maar daarvoor zijn wel werkers nodig. Durf jij het aan om net als Alex en Donna Wright naar een geestelijke strategische metropool te verhuizen? Lees hier meer over wat het inhoudt om met Frontiers weg te gaan.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!