Man met geheven handen met gezicht naar oceaan

30 Dagen Gebed: hoe het begon

De gids richt zich op het zegenen van moslims en helpt christenen om moslims over de hele wereld beter te begrijpen en van hen te houden.

Een duidelijke boodschap

In april 1992 kwam een groep christenen van een wereldwijde zendingsorganisatie bijeen bij de Rode Zee in het Midden-Oosten. De ramadan was net afgelopen. Samen biddend voelde deze groep mannen en vrouwen dat God hen leidde om meer aandacht te besteden aan Zijn liefde voor de moslimwereld. De deelnemers aan de bijeenkomst beschrijven de openbaring als een duidelijke boodschap die hen opriep om de moslimwereld in al zijn diversiteit te omarmen en moslims te zien zoals God dat doet – als zijn geliefde schepping. Ze beloofden dit woord te gehoorzamen, te beginnen met 30 dagen van gericht bidden en vasten voor de moslimwereld.

Er is een wereldwijde gebedsbeweging ontstaan die zijn gelijke niet kent, met vele honderdduizenden bidders.

De ontwikkeling in de jaren erna

Elke keer dat de ramadan sindsdien heeft plaatsgevonden, is er een gebedsgids gemaakt om christenen te helpen voor moslims te bidden tijdens de ramadan. De gids richt zich op het zegenen van moslims en helpt christenen om moslims over de hele wereld beter te begrijpen en van hen te houden.

Christenen uit vele landen zijn betrokken bij de productie en het delen van de verhalen in de gids. Distributeurs in vele landen vertalen en delen de gids in meer dan 40 talen, waardoor een wereldwijde gebedsbeweging ontstaat die zijn gelijke niet kent, met vele honderdduizenden bidders.

Door gebed, mogen we met God samenwerken en zien we de vruchten van meer dan 30 jaar trouwe voorbede.

Jouw deelname, gebed en het nastreven van een woord dat 30 jaar geleden gesproken werd, hebben de wereld voor altijd veranderd.

Meedoen aan 30 Dagen Gebed

Klik hier voor de mogelijkheden om, tijdens de ramadan, mee te doen aan 30 Dagen Gebed voor de moslimwereld.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!