Levensveranderende gesprekken in een kledingwinkel

Deel 2

Elana woont en werkt met haar gezin in het Midden-Oosten. Een aantal jaar geleden ging ze via Frontiers, als shorttermer naar het Arabisch Schiereiland. De mensen en de cultuur veroverden haar hart. Weer terug in Nederland ging ze op zoek naar waar God haar wilde hebben. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is Elana met haar gezin (met een andere organisatie) uitgezonden naar het Midden-Oosten. 

In deel 1 kan je lezen hoe Elana Mouna ontmoette en hoe haar interesse in Jezus ontstond.

Een hele bijzondere droom

Elana vertelt: “Een week later kwam ik terug in de winkel om te kijken hoe het met Mouna ging en om te vragen of ze in de Bijbel had gelezen. Al pratend zei ze opeens: “Twee dagen geleden had ik een heel bijzondere droom. Zijn er in jouw religie mensen die dromen kunnen uitleggen? Misschien kan je je vrienden vragen wat mijn droom zou kunnen betekenen.” Ik moedigde haar aan om mij de droom te vertellen en die luidde als volgt: Mouna was in een badkamer waar haar moeder zich aan het wassen was. Ze hielp bij het vinden van een jurk of gewaad dat haar moeder kon dragen. Opeens was er een man bij hen. Mouna wist niet wie het was. Het was niet haar overleden echtgenoot, noch een familielid, maar ze voelde zoveel vrede en liefde om hem heen, alsof hij een familielid was. Uiteindelijk gaf deze man een jurk aan voor Mouna’s moeder.”

 “Zou het een zonde zijn dat als ik Jezus volg, nog steeds van Mohammed en Ali houd?”

“Toen ik dit hoorde, kreeg ik overal kippenvel en een diep begrip van wat deze droom betekende. Ik was zo opgewonden en zei tegen haar: “Mouna, ik denk dat ik weet wie deze man is. Ik denk dat het Jezus is. Kun je Hem beschrijven?” Ze vertelde me dat hij heel mooi was en Romeins haar had (wat dat ook mag betekenen) en dat hij een wit gewaad/shirt met een beige broek droeg. Als mensen van Jezus dromen, beschrijven ze Hem vaak als ‘een man in het wit’. Ik werd zo blij toen ik de grote betekenis van de droom besefte. Ik vertelde haar hoe belangrijk ‘wassen’ in het Woord is, net als de jurk die Jezus aan haar moeder gaf. 

Ik las haar het verhaal voor van de koninklijke bruiloft, waarbij een man naar de bruiloft van de koning kwam, maar niet de mantel droeg die de koning hem had gegeven en daarvoor werd gestraft. Het gaf mij een open deur om uit te leggen hoe je als je naar Jezus wilt komen, alle oude dingen uit je verleden achter je moet laten om je alleen op Hem te focussen. Ik heb haar zelfs kunnen uitleggen wat de doop betekent.”

De beslissing van Mouna

“Ze luisterde heel aandachtig en begreep alles wat ik haar vertelde. Toen zei ze heel serieus: “Ik denk dat ik die beslissing wil nemen, maar er is één ding dat ik eerst moet weten. Zou het een zonde zijn dat ik, als ik Jezus volg, nog steeds van Mohammed en Ali houd?” Ze verwachtte geen antwoord van mij, maar vroeg me om het aan een pastoor te vragen en dan bij haar terug te komen. Ik heb haar beloofd dat te doen en hoop binnenkort dit gesprek met haar voort te zetten.

Elana zegt: “Ik hoop dat deze geschiedenis je bemoedigt. Jezus leeft en het Goede Nieuws is werkelijkheid! We dienen een geweldige God!”

Gebedspunten

  • Prijs de Heer voor deze ontmoeting!
  • Bid voor Mouna dat alle twijfel bij haar zal worden weggenomen en dat zij haar leven aan de Heer zal geven. 
  • Bid ook voor haar werkneemster want zij is ook op zoek! En voor mij dat ik de juiste woorden zal vinden om tegen haar te zeggen.
  • Bid voor mensen die samen met Mouna Jezus gaan volgen. Dat ze elkaar kunnen bemoedigen en groeien in hun nieuwe geloof.

Mission Experience

Wil jij ervaring opdoen in het delen van het Goede Nieuws met moslims, kennismaken met een andere cultuur, ontdekken of God jou roept om het Goede Nieuws te brengen naar de onbereikte volken?

Lees meer over onze shortterm mogelijkheden of onze reis naar Ghana in 2024.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!