Recept voor Iraanse Kuku Sabzi een frittata

Ingrediënten

Voor 6-8 personen

  • Koriander, peterselie, dille, van elk ongeveer 90 gram
  • 5 eieren
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 prei, fijngesneden
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 75 gram walnoten, fijngehakt (optioneel)
  • 2 eetlepels zuurbessen (optioneel, te vinden in een lokale etnische supermarkt)

Bereiding

Bak de uien en de prei kort aan in een grote koekenpan op een gematigd vuur. Snijd de kruiden ondertussen fijn met een groot, scherp mes. (Gebruik geen keukenmachine, de kruiden zullen dan vochtig worden). Klop de eieren in een kom en voeg de kruiden toe. Voeg ook de overige ingrediënten toe, inclusief de uien en de prei. Roer alles goed door elkaar, het mengsel wordt vrij dik en je ziet minder ei in de structuur als bij een normale frittata. Veeg de koekenpan schoon en doe er 2-3 eetlepels olie bij, zet hem weer op een gematigd vuur. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de pan. Verwarm de frittata ongeveer 10 minuten, tot de zijkanten loskomen en het midden gestold is. Doe het daarna onder een grill, totdat de bovenkant een beetje bruin geworden is.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!