Bid voor Afghanistan

Afghanistan. We hebben er de afgelopen jaren veel over gehoord in het nieuws: berichten van oorlog, aanslagen, geweld. Er zijn ook veel Afghaanse vluchtelingen naar West-Europa gekomen, misschien ook wel naar jouw kerk of omgeving. Het is een verdrietige situatie: het eens zo mooie, welvarende land is kapotgemaakt door oorlogen. En het houdt niet op, zo lijkt het.

Aanslagen

In januari 2018 werd een militaire universiteit in het hart van Kaboel aangevallen. 11 soldaten kwamen om het leven en 16 raakten gewond. De aanval volgde op een weekend waarin een drukke straat in Kaboel werd gebombardeerd. Meer dan 100 mensen werden hierbij gedood en meer dan 200 mensen raakten gewond toen de Taliban een ambulance vol explosieven vlakbij een groot ziekenhuis liet ontploffen. De week daarvoor was er een 15 uur durende belegering van het Intercontinental Hotel, het grootste hotel in Kaboel. Dit kostte aan 22 personen het leven.

Angst en geweld

Deze aanvallen markeren één van de meest gewelddadige periodes in de 16-jarige oorlog van Afghanistan. Het herinnert ons eraan dat veiligheid ongrijpbaar is, ondanks de inspanningen van de overheid. Aanvallen zijn groter geworden en treffen locaties die voorheen als veilig werden beschouwd. De inwoners van Kabul zijn doodsbang.

Bidden voor Gods Koninkrijk in Afghanistan

Nu de Taliban en IS meer levens eisen in dit kwetsbare land, vragen we God om zijn genade uit te storten over Afghaanse families. En we bidden dat Zijn koninkrijk komt in dit land. De hoop op vrede lijkt ver verwijderd voor Afghanistan, maar God is aan het werk. Werkers van Frontiers in nabijgelegen landen vermelden dat Afghaanse vluchtelingen meer dan ooit openstaan voor het evangelie. Tientallen Afghanen met een moslimachtergrond zijn volgelingen van Jezus Christus geworden en hun aantal blijft toenemen.

Bid met ons mee voor Afghanistan:

  • Vraag de Heer om vrede, verzoening, herstel en hoop van Christus naar de bevolking van dit land te brengen.
  • Bid voor oplossingen voor de dreiging van geweld en voor de politieke stabiliteit die nodig is voor een gezonde economie en een rechtvaardige overheid.
  • Vraag God om meer werkers voor de oogst te sturen om het evangelie van de vrede te brengen naar de 70 onbereikte moslimvolken van Afghanistan.
  • Bid dat veel Afghanen hun vertrouwen zullen stellen in de eeuwige hoop en zekerheid die niet kan worden verstoord.
  • Bid dat Afghaanse manen en vrouwen die op zoek zijn naar de waarheid, dapper een nieuwe identiteit in Jezus Christus durven aannemen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!