Een 50-jarige soloreis

Een 50-jarige soloreis

Ahlan, een vrouw van in de zestig, had nog nooit een volgeling van Jezus ontmoet of gelezen in de Bijbel. Maar al vanaf haar negende, heeft Ahlan haar vertrouwen gesteld in Jezus, de Man die in haar dromen verscheen.

Dromen

Toen ze negen jaar oud was, overleed de moeder van Ahlan. Te midden van haar verdriet droomde ze van een Man in het wit die haar vertelde, ‘Ik zal altijd bij je zijn.’ Getroost door de belofte van de Man werd Ahlan vol van vrede wakker en ze geloofde Zijn woorden. 

Toen Ahlan in de twintig was, kreeg ze een infectie waardoor haar hele arm zwart werd. De dokter vertelde haar dat haar arm moest worden geamputeerd. De nacht voor de amputatie kreeg ze weer een droom over dezelfde Man in het wit. Hij raakte haar arm aan en toen verdwenen alle verwondingen. Toen ze wakker werd was haar arm niet meer zwart. Haar arm was gered.

Een Facebook oproep

Terwijl de jaren verstreken, realiseerde Ahlan zich dat de man in het wit Jezus was. Ze begon mensen te vertellen dat ze een volgeling van Jezus was en ze deelde hoe Hij haar had genezen en had beloofd om voor altijd met haar te zijn. Maar ze was nooit in staat geweest om een Bijbel te vinden of om iemand te ontmoeten die ook in Jezus geloofde.

Decennia later las ze een oproep op Facebook waarin stond, ‘heb je ooit gedroomd over een man in een wit gewaad?’

Ze realiseerde zich dat dit haar kans was om eindelijk andere volgelingen van Christus te ontmoeten en ze klikte op de advertentie en stuurde een bericht naar de Facebookpagina.

Zo kwam ze in contact met Karen, een werker van Frontiers. Voor het eerst sinds ze haar vertrouwen op Jezus had gesteld, kreeg ze de kans om te beginnen met het lezen van de Bijbel. Zij en Karen zijn ermee begonnen om elkaar regelmatig te ontmoeten om het Woord te bestuderen en om te bidden voor meer moslimmannen en – vrouwen die hun harten openen voor het Goede Nieuws. 

Gebedspunten:

  • Prijs God dat Hij Ahlan naar Jezus heeft getrokken en haar geloof gedurende decennia in stand heeft gehouden, terwijl ze geen contact had met christenen en geen toegang tot de Bijbel had.
  • Bid voor creativiteit en wijsheid voor teams zoals dat van Karen om moslims te bereiken via sociale media.
  • Vraag God om het hart en verstand van de moslims te fascineren wanneer ze over Jezus Christus horen op Facebook en andere sociale media platforms.