Een kind van hoop deel 3

Abdul ijsbeert door het appartement, terwijl hij wacht tot John, een werker van Frontiers, thuiskomt.

De afgelopen maanden heeft de 17-jarige bij John gewoond, nadat hij zijn door oorlog verscheurde land had verlaten. In die tijd heeft hij een Bijbel ontdekt in zijn eigen taal. Hij besloot om Jezus te volgen en heeft zich laten dopen. Hij heeft ook een nieuw doel voor zijn leven gevonden, door anderen te vertellen over Jezus en om gelovigen vanuit een moslimachtergrond aan te moedigen om zich te laten dopen.

John stak de sleutel in het slot. De deur ging open en hij stapte naar binnen, bepakt met een laptoptas en verschillende boodschappentassen. “Ha Abdul!”

Abdul kan niet wachten over Jezus te delen

“Snel, maak je klaar.” Abdul pakte de boodschappentassen en zette deze in de keuken. “Op weg naar de wasserette, heb ik met drie mensen gepraat die meer willen weten over Jezus. We moeten hen ontmoeten.”

“Oké.” Lachend hing John zijn laptoptas over een stoel.

“Laten we eerst naar het winkelcentrum gaan,” zei Abdul. Terwijl hij de boodschappen opruimde in de keukenkastjes en de koelkast. “Ik heb eerder vandaag meegereden met een chauffeur van Uber en we hebben afgesproken om elkaar daar te ontmoeten. Hij zei dat hij niet kan geloven dat Jezus de Zoon van God is, maar hij wil horen wat ik erover wil vertellen.”

John legde de lege boodschappentassen in een kast en ging aan tafel zitten. “Laten we bedenken wat je tegen hem gaat zeggen.”

“Het lijkt erop dat je Gods doel voor jouw leven hebt gevonden.”

Nadat ze zich hadden voorbereid, gingen ze naar het winkelcentrum om de man te ontmoeten. 

John luisterde terwijl Abdul en de chauffeur van Uber discussieerden over Jezus terwijl ze met elkaar rondjes liepen door het overdekte winkelcentrum.

Nadat ze een uur hadden gepraat, was de man niet meer onvermurwbaar dat Jezus niet de Zoon van God kon zijn. In plaats daarvan had hij belangstelling om meer te leren en vroeg Abdul om hem nogmaals te ontmoeten.

Op weg naar Abduls volgende afspraak, draaide hij zich om naar John en vroeg, “mag ik volgende week wat mensen uitnodigen om de Bijbel te bestuderen? Ik heb ook wat mensen ontmoet in de wasserette en in een taxi die meer willen leren. We kunnen ze samenbrengen en lezen over Jezus.”

“Natuurlijk,” John glimlachte. “Laat me maar weten hoe ik kan helpen.”

Gods doel voor Abduls leven

“Dat zal ik doen,” verzekerde Abdul hem. Met een serieus gezicht voegde hij eraan toe, “ik was altijd erg bezorgd en somber over mijn toekomst, maar daar denk ik nu niet veel meer over na. Ik help liever andere mensen om over Jezus te leren, dan om medelijden te hebben met mezelf.”

John knikte. “Het lijkt erop dat je Gods doel voor jouw leven hebt gevonden.”

In de volgende maanden, floreerde Abdul’s Bijbelstudie. Vijf mannen uit de gemeenschap bezochten de studie elke week. Het duurde niet lang of de bezoekers uitten een verlangen om Christus te volgen en ze besloten zelfs om te worden gedoopt. Deze stap is niet zonder risico in Abduls regio. De vrijmoedigheid van deze jongeman verspreidt zich als een olievlek nu het Goede Nieuws zich verspreidt in zijn stad. 

Gebedspunten

  • Vraag God om wijsheid voor Abdul om vrijmoedig (oudere) mannen te leiden in Bijbelstudie.
  • Vraag God om deze groep nieuwe gelovigen te vermenigvuldigen.
  • Bid dat andere gelovigen vanuit een moslimachtergrond ook moedig hun geloof zullen delen, ondanks angst voor eventuele gevolgen.
  • Prijs God dat Hij een jonge man gebruikt om velen in het Koninkrijk te brengen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!