Geloven als een kind

Een werker uit de moslimwereld vertelt in de blog van vandaag hoe het vrijmoedige geloof van haar dochter haar verraste.

‘Alsjeblieft, mam.’ Mijn zeven-jarige dochter Moriah reikte me een Nieuw Testament aan in de lokale taal. ‘Waarom lees je haar niet voor uit de Bijbel?’ Dit kwam voor mij totaal onverwachts. Hiba, mijn moslimbuurvrouw die ik nauwelijks kende, was op bezoek in ons huis.

Juiste moment

Als Moriah er niet bij was geweest had ik waarschijnlijk nog een paar dagen gewacht voordat ik de Bijbel tevoorschijn had gehaald om met haar te lezen. Als werker is dat altijd lastig – aanvoelen wanneer het moment juist is. In dit geval hoefde ik het niet aan te voelen: God liet het me zien, door het kinderlijke geloof van mijn dochter.

Drie uur lang

Tot mijn verrassing vroeg Hiba mij meteen om voor te lezen uit de Bijbel in haar eigen taal, toen ze zag dat mijn dochter hem aan mij gaf. Al na een paar zinnen nam Hiba het over en las ze zelf hardop verder. Drie uur lang las ze het grootste deel van het boek Matteüs. Ze had het nooit eerder gehoord of gezien en zeker niet in haar eigen taal.

Vrijmoedig

Vanaf dat moment hebben Hiba en ik meer verhalen en gedeeltes uit Gods Woord gelezen. Dit alles begon simpelweg door onze gretige zeven-jarige die me de Bijbel aanbood in aanwezigheid van onze buurvrouw. We zijn dankbaar voor onze kinderen en voor hoe God hun vrijmoedigheid en geloof gebruikt om Zijn Koninkrijk hier uit te breiden.

Kinderen van werkers

God bereikt moslims door veldwerkers van Frontiers en ook door hun kinderen. Bid dat deze kinderen van werkers, die worden opgevoed buiten de cultuur van hun ouders, stevig staan in het Woord en veel vrucht mogen dragen voor het Koninkrijk in de moslimwereld. Bid ook dat de Bijbel de harten zal raken van mannen en vrouwen zoals Hiba. ‘Laat het woord niet vruchteloos naar mij terugkeren, niet zonder eerst te doen wat ik wil en te volbrengen wat ik gebied.’ (Jesaja 55:11)

Alle werkers op het veld leven van giften, ook gezinnen met kinderen. Wil jij hen steunen? Klik dan hier en doneer.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!