Hoe een kerk een complete natie kan bereiken

Jij hebt gebeden in Jezus’ Naam. Vertel ons meer over Hem.

Een complete regio voor Christus

“Ik ben gezonden en ik word een starter van bewegingen genoemd,” zegt David, een werker van Frontiers, die door een kerk wordt gesteund. 

Davids kerk stuurde zijn team om discipelen te maken onder moslims. Het team had al verschillende jaren de verhalen over Jezus gedeeld in een grote stad in Zuid-Azië, maar ze hadden niet meegemaakt dat harten zich openden voor het Goede Nieuws.

Door een training van Frontiers, paste het team haar strategie aan. In plaats van de focus te leggen op het winnen van één hart per keer, begonnen ze ervan te dromen om een complete regio voor Christus te bereiken.

De kerk mobiliseren

Eerst begonnen ze ermee om meer gebed te genereren. Ze riepen de kerk die hen uitzond en hun achterban op om mee te doen met gefocust te bidden voor moslims. Niet lang daarna reageerde God op een wonderbaarlijke manier door Kareema, een jonge moslimmoeder te genezen.

Jaren eerder, hadden Kareema en haar echtgenoot Rafi, hun eerste baby verloren. Nu was Kareema zwanger van haar tweede kind. Ze was in het derde trimester van haar zwangerschap en ze begon bloed te verliezen. Haar familie wilde haar niet helpen en zei: “Je baby gaat dood. Waarom zouden we ons spaargeld aan je geven?”

Rafi en Kareema herinnerden zich hoe David vaak voor hen had gebeden in de Naam van Jezus’. Ze vroegen hem om te bidden voor hun baby. David begon te bidden met zijn team, hun achterban en de hele kerk. Toen de baby een aantal weken later gezond werd geboren, besefte de hele familie dat dit een wonder was.

”Jij hebt gebeden in Jezus’ Naam. Vertel ons meer over Hem,” zeiden Rafi en Kareema tegen David.

“Als het waar is wat we lezen, met wie wil je het dan delen?”

Delen is vermenigvuldigen

Ze begonnen samen de Bijbel te bestuderen. Aan het eind van elke ontmoeting vroeg David: ”Als het waar is wat we lezen, met wie wil je het dan delen?”

Al snel begonnen Rafi en Kareema vriendengroepen en familie kennis te laten maken met Gods waarheid. Deze groepen vermenigvuldigden zich doordat mensen de lessen uit het Woord gingen delen met anderen.

Vandaag komen meer dan honderd Bijbelstudiegroepen bij elkaar en er is nog geen spoor van verminderde interesse. Honderden mannen en vrouwen met een moslimachtergrond lezen het Woord en ontdekken Christus. Nu deze Waarheid in onze levens is gekomen, kan hij nooit meer weg worden genomen,” zegt een nieuwe gelovige. “Iedereen moet dit Goede Nieuws weten!”

MomentumYes

Wil je ook van betekenis zijn in Gods Koninkrijk? Volg de online cursus MomentumYes over Gods missie, onze roeping en jouw rol.

Meer informatie

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!