Hoe God werkt door de kinderen van zendingswerkers

Deel 2

In deel 1 van deze serie maakten we kennis met Tim en Maryam. Ze vertelden dat de keuze om te gaan een roeping is van hun hele gezin. In deze blog vertellen ze meer over hoe God door hun kinderen heenwerkt.

Het hele pakket

Het brengen van het Goede Nieuws naar onbereikte volken is niet alleen een roeping voor individuen of koppels, maar ook voor het hele gezin. Tim en Maryam*, werkers van Frontiers op het Arabisch Schiereiland, vertellen er meer over. Ze delen hoe ze hebben gemerkt dat God niet alleen hen als individu of als stel heeft geroepen, maar als gezin, voor Zijn werk.

Profetische dromen

Vanaf het begin hebben Tim en Maryam gemerkt dat God ook tot hun kinderen spreekt. Bijvoorbeeld door profetische dromen die hun kinderen kregen. Dit liet hen zien dat ook de kinderen een belangrijke rol hebben in Gods plan.

Maryam zegt: “God gebruikt onze kinderen ook om bijvoorbeeld de sfeer in huis te veranderen. Soms voel ik me emotioneel of geestelijk even niet zo goed. Dan kan het zomaar zijn dat een van de kinderen ineens een lied inzet. Dit brengt weer een gevoel van vreugde en vrede in huis. Het herinnert ons eraan dat God door hen heen werkt, zelfs op de meest alledaagse momenten.”

“Hoe kostbaar is het om met elkaar alle wonderen van God te herinneren die hij al in ons leven heeft gedaan de afgelopen jaren!”

Stap voor stap

Het was belangrijk voor Tim en Maryam dat hun kinderen het proces begrepen en zich betrokken voelden bij de roeping van hun ouders. Ze legden uit wat hun roeping inhield. Ze deelden gedachten en gevoelens over de verhuizing en de tijd die zou volgen. Door open te communiceren werden de kinderen stap voor stap vertrouwd met wat hen te wachten stond.

Betrokken bij gebed

Tim en Maryam hebben de keuze gemaakt om hun kinderen op te laten groeien in een relatieve expat-bubbel, met voornamelijk buitenlandse kinderen. Zo worden hun kinderen niet blootgesteld aan de risico’s van het delen van hun geloof met de lokale bevolking. In plaats daarvan betrekken ze de kinderen bij hun gebed voor het land en de regio waar zij wonen en delen ze hun verlangens en verhalen met hen.

Tim zegt: “Als kinderen naar een niet religieuze school gaan, zullen er onvermijdelijk momenten zijn waarop ze worden bevraagd over hun geloof. Dit is voor hen een kans om hun geloof te oefenen op een kleinschalige, veilige manier, zonder gevolgen.”

Zien hoe God aan het werk is

Tim, Maryam en hun kinderen zien uit naar wat God gaat doen in de toekomst van dit land. “Nu al zien we grote veranderingen die er in het land plaatsvinden op gebied van meer (gelijke) rechten, meer vrijheden en is er minder verplichting tot de strikte lokale religie. Daarin zien ze God aan het werk.

Alles werkt mee

God werkt door het hele gezin heen in het zendingswerk. Het laat zien dat God ieder lid van het gezin gebruikt om Zijn liefde en hoop te verspreiden. Tim en Maryam: “Hoe kostbaar is het om met elkaar alle wonderen van God te herinneren die hij al in ons leven heeft gedaan de afgelopen jaren!”

*Niet hun echte namen

Hoe neem je afscheid?

Een half jaar voor hun vertrek begonnen Tim en Maryam hun omgeving te informeren over hun vertrek. De kinderen kregen de kans om presentaties te geven in hun klas over de verhuizing en het land waar ze naartoe zouden gaan. Er werden afscheidsfeestjes georganiseerd om afscheid te nemen van vrienden. En er werd gekeken hoe ze in het land van bestemming contact zouden kunnen houden met familie en vrienden in Nederland. Bijvoorbeeld door online gamen, videobellen en hun eigen WhatsApp-groep.

Het verhaal van Tim en Maryam en hun kinderen laat zien dat zendingswerk niet alleen een persoonlijke roeping is, maar een van het hele gezin. Het betrekken van kinderen in het proces, open communicatie en het respecteren van hun behoeften en gevoelens kan de reis naar het zendingsveld en de band onderling verrijken en versterken. De kinderen zijn getuigen van de liefde, toewijding en veerkracht van hun ouders. Maryam zegt: “Het is kostbaar om zo diep in elkaars hart te mogen kijken”.

*Niet hun echte namen

Bidden voor werkers

Gebed voor werkers is onmisbaar. Waar God aan het werk is, is vaak veel tegenstand.

Onze gebedsgids Gebedsschild geeft je concrete gebedspunten waarmee je kan bidden tegen de aanvallen die de tegenstander afvuurt op de werker. De gids neemt je in 40 dagen mee door 2 Korinthiërs 4.

Door jouw gebed ben je een essentieel onderdeel van de bediening van een werker.

Lees hier meer en bestel

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!