Jasmijn onderweg: Meer dan Arabische taalles

Inmiddels woont Jasmijn al bijna twee maanden op het Arabisch Schiereiland. Ze neemt ons mee in haar ervaringen en vertelt hoe zij het leven op het zendingsveld ervaart. Volg jij elke maand haar blog? Beleef ook vandaag de verhalen van Jasmijn mee. 

Ze is altijd gekleed in een lange zwarte jurk met een hoofddoek in dezelfde kleur. Zelfs haar voeten zijn niet te zien. We zijn even oud. Ze heeft veel geduld voor mijn gestuntel. Het is Amina, die mij de Arabische taal leert. Vandaag neem ik je mee tijdens de verwondering die ik ervaarde tijdens mijn geploeter op de taal, en vertel ik je over mijn contact met mijn taalnurture.

Op de grond in plaats van in de schoolbanken

Voor de schoolbanken heb ik expres niet gekozen. Ik wilde de taal leren via een methode die gebaseerd is op luisteren en oefenen. Van grammaticaregels raak ik in de stress. Docenten kom ik niet tegen, wel mijn nurtures. Samen op de grond spelen we met poppetjes, doen kleine toneelstukjes en we zijn letterlijk in beweging tijdens de werkwoorden. Ik leer als een klein kind. En het werkt!

Beginnen met gebed

Mijn nurture is moslim. Ik volgeling van Jezus. Ondanks dat ik drie woordjes Arabisch kan, beginnen we elke dag met gebed. Ze helpt mij om te begrijpen hoe ik God mag aanspreken op een manier die past binnen mijn geloof. Mijn gebeden zijn nog simpel: Heiligste, bedankt voor vandaag, voor het huis, voor Amina. Amen.

Niet in het zwart, maar in bloemenpatroon

Op een morgen kwam Amina binnen. Het viel meteen op: ze had een bloemetjesjurk aan. En weet je? Het stond haar zo goed! Meer Amina, minder zwart, dacht ik, terwijl ik haar een compliment gaf. “Minder duisternis”, zei ze zelf. Dat trof mij. Minder duisternis. Zou dat ook geestelijk zijn?

Meer dan taal

In mijn weekplanning heb ik niet het woord taal staan voor de uren dat ik de taal leer, maar het woord nurture. Juist die vele uren per week hoop ik, met het minimaal aantal woorden dat ik beheers, een groot getuigenis te zijn van de Allerheiligste. Juist door het woord nurture te gebruiken in plaats van taal, herinner ik mijzelf eraan dat het mijn eerste doel is om God te eren. Bij het zien van het woord besef ik dat ik voor haar mag bidden.

Ben jij geinspireerd door het verhaal van Jasmijn? Er zijn veel opties om vanuit Frontiers (longterm of shortterm) naar het buitenland te gaan. Kijk op onze website en vind jouw rol!