Nozomi had No Choice

Als organisatie doen wij mee aan de campagne ‘No Choice’. Misschien heb je daar al iets van voorbij zien komen. 14 organisaties, allemaal met dezelfde wens om onbereikten te bereiken, hebben de handen ineeen geslagen om onbereikte volken onder de aandacht te brengen. Het gaat om drie miljard (!) mensen, die nog nooit de kans hebben gehad om het evangelie te horen. Zij hebben dus No Choice om te kiezen voor Jezus, omdat ze nog nooit over Hem gehoord hebben. Een van deze mensen was Nozomi. Lees vandaag haar verhaal.

Zoektocht naar Jezus

Wat doe je als je voor het eerst van je leven iemand hoort zeggen: “Ik ga naar mijn kamer. Ik wil tijd met Jezus doorbrengen.”?

De Japanse Nozomi overkwam het toen ze bij een Amerikaans gastgezin logeerde. Ze besloot naar haar eigen kamer te gaan, op zoek naar Jezus. In de kast, onder het bed, achter de gordijnen, maar ze vond Hem niet.

Onbereikt Japan

Nozomi hoorde in Amerika voor het eerst over Jezus. Niet vreemd als je uit Japan komt. Minder dan 1% van de 130 miljoen Japanners heeft ooit van Jezus gehoord! Het wordt beschouwd als het op één na grootste onbereikte land ter wereld.

Liefde van Jezus

Na een tijdje klopte Nozomi op de deur van haar gastvrouw: “Hoe vind je Jezus?”, vroeg ze. “De Bijbel zegt dat als je naar Hem zoekt met heel je hart, je Hem zult vinden” kreeg ze als antwoord. “Zullen we samen in de Bijbel gaan lezen?” Nozomi stemde toe. En elke nacht bad ze: “Jezus, als U echt bent, wilt U het me laten zien?” Ze had veel vragen. Maar ondanks deze twijfels was de liefde van Jezus zo dwingend dat Hij onweerstaanbaar voor haar werd.

Op een dag in de kerk vulde de liefde van God Nozomi. Ze strekte zich uit en zei met vreugdevolle tranen: “Hij wil ook mijn Redder zijn, mijn Jezus!” Niet veel later riep God Nozomi terug naar Japan om daar studenten in aanraking te brengen met haar Heiland.

Gebedspunten:

  • Bid voor het Japanse volk, dat zij meer zullen horen over het Evangelie
  • Bid voor zendelingen in Japan
  • Geef de christenen die in Japan wonen moed en vrijmoedigheid om te spreken over het geloof

Vandaag deelden wij een verhaal de campagne NoChoice, over onbereikte volken en mensen. Wil je meer verhalen lezen? Ga dan naar de website van No Choice, en ontdek meer over de campagne en welke volken nog onbereikt zijn.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!