Mary had No Choice

Als organisatie doen wij mee aan de campagne ‘No Choice’. Misschien heb je daar al iets van voorbij zien komen. 14 organisaties, allemaal met dezelfde wens om onbereikten te bereiken, hebben de handen ineeen geslagen om onbereikte volken onder de aandacht te brengen. Het gaat om drie miljard (!) mensen, die nog nooit de kans hebben gehad om het evangelie te horen. Zij hebben dus No Choice om te kiezen voor Jezus, omdat ze nog nooit over Hem gehoord hebben. Een van deze mensen was Mary. Lees vandaag haar verhaal.

“Na de basisschool onderging ik vrouwenbesnijdenis en werd ik uitgehuwelijkt.”

 

De inmiddels 40-jarige Mary is geboren in Kajiado, Kenia. Ze groeit samen met haar drie zussen en twee broers op in de Masai-gemeenschap. “Na de basisschool onderging ik vrouwenbesnijdenis en werd ik uitgehuwelijkt. Ik leefde volgens de traditionele gebruiken van de Masai, zoals vrouwenbesnijdenis, vieringen, het aanbidden van diverse goden en zingen van traditionele liederen.”

De Masai

De Masai-gemeenschap is zeer gesloten en moeilijk bereikbaar van buitenaf. Binnen de gemeenschap hebben de (spirituele) leiders veel status en aanzien. Zij houden invloeden van buitenaf zoveel mogelijk buiten de gemeenschap. Via een Masai die in contact kwam met christenen en getraind is tot gemeentestichter ontstond er een ingang in de gemeenschap.

Impact van Gods Woord

Wanneer Mary hoort over Bijbelstudies besluit ze deze te bezoeken. Mary komt tot geloof en wil ook anderen bereiken met Gods Woord. “Ik ben God zo dankbaar voor Zijn Woord! En wil dat ook met anderen delen.” Mary bereikt niet alleen haar eigen dorpje, maar trekt ook naar andere dorpen. De impact? “Sinds mensen Gods Woord leren lezen en begrijpen verandert er veel in onze gemeenschap. Zo vindt er geen vrouwenbesnijdenis plaats en worden meisjes niet meer op jonge leeftijd uitgehuwelijkt. In plaats daarvan gaan ze langer naar school.”

Gebedspunten:

  • Dank dat de Masai bereikt worden met het Evangelie
  • Bid dat Gods Woord steeds meer mensen verandert in de Masai-gemeenschap
  • Bid dat andere gesloten volken ook horen over het levens veranderende werk van Jezus

Vandaag deelden wij een verhaal de campagne NoChoice, over onbereikte volken en mensen. Wil je meer verhalen lezen? Ga dan naar de website van No Choice, en ontdek meer over de campagne en welke volken nog onbereikt zijn.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!