“Ik heb echt gebed nodig,” zei mijn moslimvriend Youssef. “Wil je nu voor me bidden?”

Youssef en ik waren al een aantal jaren bevriend, maar hij had nooit veel interesse getoond in het geloof. Tot nu toe dus. “Heb je even tijd? Kun je voor me bidden?” vroeg Youssef terwijl hij naast me aan het tafeltje in het café stond. Ik knikte en vroeg stilletjes aan God of Hij ervoor kon zorgen dat mijn Engelse les niet door zou gaan.

youssef

Youssef ging op de lege stoel tegenover me zitten. De volgende twee uur stortte hij zijn hart uit. Hij deelde zijn problemen, twijfels en pijn. Alles dat hem al jaren zoveel zorgen gaf. Tussen Youssefs ontboezemingen door kon ik delen hoe Jezus mijn leven had hersteld en ik liet hem een aantal verzen uit Gods Woord lezen.

“Dit is zo bijzonder!” zei Youssef. “Wanneer kunnen we weer samen zitten? Ik moet gewoon de Bijbel met jou lezen. Kunnen we morgen afspreken?”

Het hart van Youssef was ontwaakt. “Ik wil God zo ontzettend graag leren kennen,” vertrouwde hij me toe.” Ik kan het niet uitleggen, maar het is alsof ik voor de eerste keer wakker wordt!”

In de uren die volgden vertelde ik Youssef verhalen over Jezus. Ik maakte eenvoudige evangelisatie tekeningetjes als antwoord op zijn vragen. Aan het eind van de avond zei Youssef: “Ik heb geen idee waarom, maar ik wil meer. Ik kan er niet genoeg van krijgen. We moeten elkaar weer zien.”

Dit was het begin van een reis van discipelschap naar Jezus Christus. Hoewel ik al jaren met Youssef bevriend was.

Hoe is het mogelijk dat Youssefs hart opeens zo hongerig was naar de waarheid?

We zijn al jaren aan het bidden dat God de harten van onze moslimvrienden wil ontwaken. Dat ze een vurig verlangen krijgen om Hem te leren kennen. Misschien ben jij ook aan het bidden voor de harten van moslims. Als dat zo is, blijf doorgaan! Jouw gebeden maken een significant verschil in hun levens! Youssef is het levende bewijs dat God werkt als wij bidden.

  • Bid met ons dat God de sluier van harten en zielen oplicht, zodat men het licht van Jezus kan zien.
  • Bid dat de harten van moslims ontwaakt worden door de Geest van de Levende God.

Maandelijks onze gebedsupdates in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan!