In deze serie blogs ontdek je de ramadan door de ogen van Firas en zijn familieleden, die een voorbeeld zijn van moslims overal ter wereld. Dit verhaal is meer dan een inkijkje in de ramadan!

arabische lantaarn

Strategisch bidden Wanneer je Firas en zijn familie volgt, door te lezen over de rituelen en gebruiken van deze heilige maand, krijg je inzichten voor je gebeden. Hoe werkt dat? De korte fragmenten geven je een inkijkje in de tradities van de ramadan, prangende vragen waar veel moslims mee worstelen en manieren waarop we onze moslimburen kunnen zegenen in gebed.

Firas keek omhoog naar de dunne halve maan die laag aan de westelijke hemel hing en de start van de Ramadan aankondigde. Hij voelde zich alleen. “God, hoort u mij?” fluisterde hij.

Nog even de ramadan in het kort De ramadan is de heiligste maand van de islamitische kalender. Het is een tijd waarin moslims zich opnieuw toewijden aan de islam en waarin zij van zonsopgang tot zonsondergang vasten van eten en drinken. Lees hier de verhalen van Firas: deel 1, deel 2deel 3deel 4deel 5deel 6deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, conclusie