Op ontdekkingsreis met werkers in voorbereiding

Deel 2

Richard en Iris zijn werkers in voorbereiding, van Frontiers. Met hun twee kinderen zetten ze binnenkort de stap om in een land te gaan wonen, dat hoort bij de Balkan.

In deze blog nemen zij ons mee op hun reis naar dit land. Met het doel teams te bezoeken waar ze zich bij aan zouden kunnen sluiten.

Dit is deel 2 van de serie. Lees hier deel 1.

Op naar het volgende team!

We rijden naar het zuiden van het land. In twee delen natuurlijk, met veel pauzes. Wat een prachtige route loopt er naar de stad. Het is herfst, dus de bomen kleuren oranje, geel en groen. Na elke bocht klinkt er een ‘wauw’ in de auto. We rijden tussen de bergen door, langs prachtig blauw water. We genieten volop!

Na een lange rit, komen we aan bij een team van een single vrouw (laten we haar Julia noemen) en een gezin met twee tieners. Er is ook een short-termer van onze leeftijd, zij heet Sara. Wat leuk om elkaar te ontmoeten, ook nadat we al een keer contact hebben gehad via beeldbellen. We slapen in een appartement dichtbij, en eten ‘s avonds met Sara en Julia. We praten veel met elkaar.

Het team leren kennen

De volgende dag is het zondag. We ontmoetten het hele gezin, en hebben samen een tijd van aanbidding. We bidden, duiken de Bijbel in en vieren het avondmaal. ‘s Middags vieren we de verjaardag van Julia, en ontmoeten we meer lokale mensen. We ontmoeten ook mensen uit de evangelische kerk in de stad, onder andere Kristin, een short-termer die helpt bij de kerk als kinderoppas. De kerk is niet groot, vertellen ze, maar ze houden wel kinderkampen waar veel kinderen naar toe komen. Wat een gezellige dag hebben we achter de rug! Tussendoor hebben we in het appartement wat rust genomen, en zijn we naar de speeltuin geweest met de kinderen.

Gebed voor de stad

We besluiten de volgende dag om met het team een gebedswandeling te doen door de stad. We delen ons op in twee groepen. Julia met haar tante en moeder, en wij met Iris. Onze oudste fietst lekker rond en wij bidden met elkaar voor de stad. We horen waar de nood is in de stad, maar ook hoe God bezig is. We horen dat de universiteit in de stad eenheid brengt onder de verdeelde groepen in het land. De leeftijdsgenoten van afkomst A maken vrienden met leeftijdsgenoten van afkomst B, ook al komen ze van een andere achtergrond. Er is ook een evangelische leraar die over haar geloof mag praten. Dat is een wonder, want dat gebeurt weinig in dit land. Basisscholen en middelbare scholen zijn opgericht specifiek voor kinderen met een bepaalde achtergrond. We bidden voor onderwerpen die ons bezighouden, en voor het land. Daarna ontmoeten we elkaar weer, en drinken we natuurlijk samen koffie.

‘s Avonds gaat mijn man met onze oudste naar de kermis, en blijven ik en de jongste thuis om samen boekjes te lezen en te slapen. Als we afscheid van het team nemen, bidden we voor elkaar, en gaan we weer bemoedigt weg.

Gaan

Zou jij net als Richard en Iris uitgezonden willen worden naar een moslimland? Neem dan contact met ons op. We nodigen je graag uit voor een verkennend gesprek. Ook kan je hier meer lezen over ons voorbereidingstraject.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!