Zoeken naar de Waarheid over Jezus

Het is rond 21.00 uur als ik het koffiehuis binnenga. Ik ben hier voor een ontmoeting met Louway, een man waar ik tekstberichten mee heb uitgewisseld, maar die ik nog nooit heb gezien. Zelfs na een uitgebreide blik naar links en rechts, heeft degene die ik ga ontmoeten zichzelf nog niet kenbaar gemaakt.

Onze afspraak is gemaakt nadat Louway heeft gereageerd op een bericht op sociale media over Jezus. Hierdoor kreeg hij contact via de chat met een gelovige in een ander land. Daarna vroeg hij een persoonlijke afspraak met iemand die zijn vragen kon beantwoorden. Vandaag ben ik deze persoon voor Louway. Ik stuur Louway een tekstbericht en schrijf dat ik bij de deur sta. Nadat ik op verzenden heb gedrukt kijkt een man van midden veertig in traditionele kleding op. Hij gebaart me om naar hem toe te komen. 

De ontmoeting

Meestal zijn de mensen die ik ontmoet die zich tot Jezus aangetrokken voelen,  jong, een beetje rebels en aan de rand van de maatschappij. Maar de laatste tijd komt hier een verandering in en reageren andere mensen op het goede nieuws. We zien een toename van reguliere moslims die belangstelling hebben om meer te leren over Jezus Christus. Louway is één van hen en hij blijkt een man met invloed te zijn. Hij is patriarch van zijn familie. Hij werkt ook voor de overheid en wordt zeer gerespecteerd in zijn professionele en sociale kringen.

Er gaat heel veel door mijn hoofd wanneer ik in gesprek raak met Louway. Ik kan er niets aan doen, maar denk, ‘dit is precies het soort persoon waar we al lang voor hebben gebeden.’ 

Zoeken naar de waarheid

De volgende uren vraagt Louway mij dingen over Jezus. Regelmatig kijkt hij rond of er niemand in de buurt zit die ons gesprek kan horen. Uiteindelijk vraagt hij me, ‘wat moet ik doen om Christus te volgen?’ Dat is de kern van zijn zoektocht en niet zomaar. Hij kan zich niet voorstellen hoe het leven is als volgeling van Jezus vanuit een moslimachtergrond. Er is geen enkele actieve kerk in de stad en er is geen plek waar hij lokale gelovigen kan ontmoeten.

‘Moet ik op een andere manier gaan bidden?’ vraagt hij me. ‘Waarom bid jij niet op speciale tijden? Hoe zit het met vasten? Kan een man trouwen met de zus van zijn zwager? Hoe zit het met het hebben van twee vrouwen? Ik kan niet stoppen met roken. Zou God mij vergeven? Weet jij echt hoe je in de hemel komt? Hoe weet je dat de Bijbel niet vervalst is?

Louways uit een spervuur aan vragen.

Ik probeer verstandig te antwoorden, kort en bondig. Er is zoveel wat hij wil weten. Maar Louway moet stap voor stap beginnen. Het goede nieuws is dat hij met me wil blijven praten en we hebben al een volgende ontmoeting gepland. Aan het eind van ons gesprek geeft Louway me een knuffel en fluistert, ‘ik zal nooit stoppen met zoeken naar de waarheid.’

Gebedspunten

  • Prijs God dat hij moslims zoals Louway zoekt en vindt met de waarheid over Jezus!
  • Bid dat de Heer in Louway`s hart zal werken en hem zijn leven laat overgeven aan de Redder.
  • Bid dat moslimmannen en –vrouwen met invloed Christus zullen aannemen en het evangelie zullen delen in hele gemeenschappen.

Geven

Iedere werker leeft op giften. Wil jij mogelijk maken dat Frontiers meer mensen uitzend naar onbereikte moslimvolken? Overweeg eens om ons werk structureel te ondersteunen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!