Aziatische man met straalogen, niet langer op zoek

Wanneer Ragheed en ik elkaar ontmoeten, praten we over elk denkbaar onderwerp: politiek, de laatste technologie, religie en nog veel meer. Hij is een vriend van mij. We kennen elkaar vanaf de eerste week dat wij als gezin verhuisden naar Centraal Azië.

Onlangs vroeg hij mij, tijdens een ontmoeting in ons favoriete café, naar mijn geloof. Ik deelde een aantal van mijn opvattingen over God en waarom mijn relatie met Jezus Christus zo centraal staat in mijn leven.

Zijn ogen werden groot

Terwijl ik sprak, zag ik de ogen van Ragheed langzaam groter worden. “Dit is precies waar ik naar op zoek ben!” verklaarde hij toen hij zich niet langer kon inhouden.

Deze nieuwe interesse van Ragheed in Jezus verbaast me eigenlijk niet. De laatste tijd gebeurt het vaker dat andere moslimmannen en -vrouwen op het moment dat we ons verhaal met hen delen iets soortgelijks zeggen – dat de woorden van waarheid die wij spreken, hun harten vullen met hoop. Woorden waar ze naar op zoek zijn.

Dus, wat is er anders? Ragheed kon zichzelf niet langer beheersen. Dat is anders.

Ons team

Tijdens onze teamontmoetingen, hebben we gepraat over het delen van het evangelie op meer strategische manieren. Tijdens dit proces leren we uit te reiken naar de harten van onze vrienden om hun meest priemende vragen over geloof te beantwoorden. En we helpen hen om meer betrokken te raken op de betekenis van de hoop die we kunnen vinden in Christus.

Natuurlijk is de meest voor de hand liggende manier om het evangelie te delen door taal en te vertellen.

Elk individu in ons team heeft hard gestudeerd om de lokale taal te leren. Ook willen we groeien in het begrijpen van de cultuur van de mensen die we proberen te bereiken. Deze twee dingen zorgen dat we effectiever zijn, wanneer we proberen om een betekenisvol gesprek met moslims te hebben.

We zien juist op dit moment dat de Heilige Geest ons toerust met nieuwe manieren om het evangelie te delen, manieren die we niet kunnen zonder de taal.

En het lijkt erop dat we iets op het spoor zijn, want onze moslimvrienden luisteren naar ons, zoals nooit tevoren!

Gebedsfocus

  • Bid met ons mee dat de boodschap van Jezus Christus met kracht zal doorgaan in de levens van moslims
  • En bid voor Ragheed. Terwijl onze vriendschap groeit, kijk ik ernaar uit om nog meer spirituele gesprekken te hebben. Vraag God om zijn hart klaar te maken voor de diepere waarheden van Zijn Koninkrijk.