Reizen met Jezus

Sitti ging aan boord van de vrolijk geverfde bus en wurmde zich mopperend op een bank. De bus zwalkte over de drukke straten van Jakarta, terwijl hij bijna een aantal voetgangers raakte. De andere passagiers hadden dezelfde frons als Sitti, behalve de vrouw naast haar, die in een klein boek las. Sitti kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vroeg de vrouw hoe ze zo rustig kon blijven in de chaos rondom haar. De vrouw antwoordde dat ze met Jezus reisde door in de Bijbel te lezen.

Sitti was opgegroeid in een moslimgezin en had nog nooit een Bijbel gezien en was geïntrigeerd. Ze antwoordde dat ze ook weleens wilde proberen om met Jezus te reizen. De vrouw glimlachte en bood Sitti haar Bijbel aan, die ze gretig accepteerde. 

Hoop voor elke dag

“De HEER, je God, zal in je midden zijn, Hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou.” Sefanja 3:17

Gebedspunten

  • Dank God voor diegenen die vrijmoedig hun geloof voorleven in moeilijke plaatsen. Bid voor hun veiligheid en moed ten tijde van vervolging en gevaar.
  • Vraag God om Zijn vreugde, hoop en liefde te tonen aan moslims door Zijn volgelingen.
  • Bid dat gelovigen vanuit een moslimachtergrond meer mogelijkheden krijgen om te delen over Christus met hun vrienden en buren.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!