De nieuwe leiders van Frontiers stellen zich voor

Na 8 jaar heeft Jacqueline Baarsen afscheid genomen als directeur van Frontiers (lees hier haar verhaal)

Rahman en Nelleke, die de sleutel overnemen, stellen zich voor.

Van West-Afrika naar Nederland

“Ook wij hebben de afgelopen jaren een wisseling van seizoenen meegemaakt. Na zo’n 12 jaar een team in West-Afrika te hebben geleid, zijn we in een woelige periode terug naar Nederland verhuisd. Een hele overgang, waarbij we ook weer in mooie dingen betrokken zijn geraakt. Onder andere bij Frontiers. Het voorbereiden van werkers, uitwerken van plannen voor pastorale zorg en gewoon meedraaien in het team op kantoor.

Een logische, volgende stap

Het directeurs-stokje overnemen van Jacqueline is door veel van onze achterban bevestigd als ‘de logische volgende stap’. Nieuwe plannen maken, geweldige initiatieven doorzetten, over alles nadenken. Hoe kan het team tot zijn recht komen, waar hebben we meer mensen nodig, maar bovenal: wat wil God?

We verlangen ernaar dat kerken ons als Frontiers weten te vinden om mensen uit te zenden naar de moslimwereld. Daarin willen we onze expertise en ervaring aanbieden om kerken te ondersteunen in het delen met moslims.”

We dromen over hoe we de kerk mogen uitdagen om mee te doen.

Meer focus op het multiculturele

“Het multiculturele aspect aan ons team dat wij door onze aanwezigheid versterken — inmiddels vertegenwoordigt ons team naast Nederland, ook Colombia, Engeland en Ghana — willen we graag inzetten om deuren te openen naar multiculturele kerken in Nederland. Juist daar is veel groei, levendig geloof en een schat aan culturele ervaring. Hoe mooi is het om binnen Nederland de hele kleurrijke breedte van de kerk in beweging te mogen zetten voor de bouw van Gods Koninkrijk in de moslimwereld?

Waar wij over dromen

Rahmans eigen verhaal (later op deze blog te lezen) is een concreet voorbeeld van wat de impact kan zijn als we Jezus gehoorzamen in Zijn opdracht discipelen te maken van alle volken. Gebed is daarbij net zo belangrijk als ademen. Niet alleen praten met God: als koninkrijk van priesters zijn we geroepen om voorbede te doen voor mensen die Jezus nog niet kennen. We dromen over hoe we de kerk mogen uitdagen om mee te doen: door te bidden, te geven, te leren, en aan de slag te gaan in de buurt én ver weg.  

Door alle seizoensveranderingen heen blijft God trouw. En Hij blijft Zijn koninkrijk bouwen in de wereld. Bouw je mee?

Rahman en Nelleke

Kennismakingsweekend

Van 4 tot en met 6 november organiseert Frontiers een kennismakingsweekend. Maak kennis met Frontiers, Rahman en Nelleke, en we gaan aan de slag met de vragen:

  • Waarom zending?
  • Waarom moslims?
  • Wie/wat is Frontiers?
  • Hoe ontdek je Gods wil voor je leven?

Een weekend samen ontdekken hoe jij jouw leven kan inzetten in Gods plan voor deze wereld.

Meer informatie en opgave

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!