Wat er kan gebeuren als je gaat bidden

Deel 2

In deel 1 van het interview van Fleur met John kwam naar voren hoe God in jouw hart werkt als je bidt. In dit tweede deel vertelt John over zijn contacten met moslims en wat jij daarmee kan doen.

“Vergis je niet hoezeer God aan het werk is onder de islamitische mensen op de wereld.”

Mijn broodjes en visjes

Iemand van stichting Gave belde op en vroeg: “Wil je een jong koppel helpen, dat een woning in Harderwijk heeft gekregen?” Tijdens de verhuizing zat ik met een ongelovige vriend van hen in de auto, hij was de bestuurder. We hadden een lang gesprek. Die jongen is intussen tot geloof gekomen en is nu een geestelijk leider die zelf met andere mensen in gesprek gaat. Dat komt niet door mij, maar het gesprek was wel een kleine schakel in de ketting van zijn zoektocht naar God.

Het jonge koppel was in Iran al christen geworden. We hielpen ze met taalstudie en praktische zaken.We gingen van ze houden. We vormden een team om ze heen. Alleen kan je nooit alles regelen, je hebt elkaar in de kerk nodig om vluchtelingen een goede start te geven. Er voor ze te zijn bij het wennen aan de cultuur, het veeleisende leven in Nederland, de taal en het gemis van hun familie.

Mijn aandeel was ze met elkaar in contact brengen. Dat waren mijn vijf broodjes en twee visjes. Als iedere vriend zijn vijf broden en twee vissen aan God geeft, verhongert niemand ooit meer. Pak de kans die voor je ligt.

Kunnen we iets doen voor de Farsi sprekende mensen?

De jonge vrouw van het koppel had een aantal vrienden die interesse hadden in een Al Massira cursus. John zegt: “Ze dacht een stuk of zes. De eerste keer dat we de groep uitnodigden kwamen er vijftien! Vergis je niet hoezeer God aan het werk is onder de islamitische mensen op de wereld. Het ligt niet in jouw handen! Hij weet wie Hij op het oog heeft, hij wacht alleen op jouw paar broodjes. Nu hebben we niet alleen een Farsi avond met Bijbelonderwijs, waarbij het gebouw uitpuilt maar ook
wat Arabische mensen, Spaans sprekende mensen en af en toe nog mensen uit nog andere landen.

We geven een Al Massira cursus. Deze cursus is beschikbaar in meer dan dertig talen. De Alpha cursus is er ook in twintig talen. Wij bieden een Vaderhart cursus aan, om de geestelijke verwondingen en de pijn uit de persoonlijke geschiedenis te verwerken.”

Overweeg eens of jij een (Al Massira) cursus zou kunnen geven.

“Begin vandaag met dat eerste gebed. Voor dat ene volk. Dat volk waar God mensen op het oog heeft. Waar zijn verlangen naar uitgaat. Dat zij horen over Hem en Zijn zoon Jezus. Omarm dat volk en bid.”

Waarom mogen wij honderden keren het Goede Nieuws horen en zij niet?

Soms klagen christenen in het AZC erover dat het te lang duurt voordat ze een status krijgen. Ik zeg dan: “Gebruik die tijd om te groeien in je geloof, want straks als je een status hebt is het rennen en werken geblazen en word je door het materialisme meegevoerd, soms weg van het hart van God”. Dat is de andere kant van het verhaal. Het gaat niet alleen om fysieke veiligheid en vrijheid maar ook om geestelijke veiligheid en vrijheid. Zoek die terwijl je wacht.”

Wij als christenen met onze Nederlandse nationaliteit, kunnen onze broeders en zusters helpen om te groeien in het geloof door hen de kerk en een cursus aan te bieden, heling en genezing. Vertel mensen in het AZC dat zij veel kunnen betekenen in de maatschappij, zeker als zij groeien in geloof en in het volgen van Jezus.
Mensen die christen worden en gaan uitdelen van hun geloof veroorzaken wonderen. God doet wonderen door hun leven heen.

Google translate

De taal is een probleem bijvoorbeeld in een kerkdienst. Ik heb laatst een preek in google translate gezet en in Farsi omgezet en aan mensen gegeven die zouden komen luisteren. Ze zeiden tegen mij dat het hierdoor goed te volgen was. Dat is toch gaaf!

Laten we alsjeblieft van deze mogelijkheden gebruik maken. Ik kwam kort daarvoor op dit idee omdat ik geen vertaler had tijdens een training van Bijbelgroep leiders die een andere taal spraken. Ik zette mijn aantekeningen in Google translate, printte het uit en gaf het aan ze tijdens de training. Dat hielp enorm.

Schillen om je hart

Daden van liefde en gebed nemen je angst weg. Of je nu christen bent of moslim, we hebben allemaal schillen om ons hart die afgepeld kunnen worden. Soms kost het jaren, maar je kunt vandaag beginnen met de eerste schil. Het eerste gebed. Voor dat ene volk. Dat volk waar God mensen op het oog heeft. Waar zijn verlangen naar uitgaat. Dat zij horen over Hem en Zijn zoon Jezus. Omarm dat volk en bid.

Inspiratie voor je gebed

Frontiers wil je concrete handvatten aanreiken waar jij mee aan de slag kan.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!