God is de grootste

“Allahu Akbar.” Het is een zin die veel westerlingen angst aanjaagt.

“Allahu Akbar” betekent “God is de grootste.” Maar anderen hebben deze woorden van aanbidding gebruikt wanneer ze kwade bedoelingen hadden. Hoe tragisch, dat een proclamatie voor God wordt gebruikt door degenen die dood en verderf willen zaaien!

Een werker van Frontiers beschrijft waarom dezelfde woorden zijn hart deden opspringen van vreugde. Hij had het Woord van God verschillende maanden bestudeerd met zijn vriend Hamid, een man die het grote geschenk van Jezus` opstanding begon te ontdekken. Lees verder en laat je bemoedigen door de grootheid van God.

Jesaja 53

God was al langere tijd aan het werk in mijn goede vriend Hamid. Ik ontmoet hem regelmatig om te lezen over de profeten in Gods Woord.

Vorige week openden Hamid en ik Jesaja 53, waarin de profetieën staan over het lijden van Jezus als offer voor onze zonden. In het midden van het hoofdstuk lezen we over de Dienaar die zal worden gedood, maar Wiens leven zal worden verlengd.

“Hoe kan dat?” vroeg ik Hamid. “Hoe kan Hij werkelijk sterven en toch langer leven?”

Hamid dacht een moment na. “God moet hem laten opstaan uit de dood,” antwoordde hij.

God is groot!

Plotseling begonnen zijn ogen te stralen. “Dit gaat over Jezus!” riep hij uit. “Jezus is de Enige waarmee dit is gebeurd.” Hamid keek nogmaals naar de passage en las vers 7 hardop:

“Hij werd mishandeld, maar verzette Zich niet en deed Zijn mond niet open. Als een schaap dat naar de slacht wordt geleid, als een ooi die stil is bij haar scheerders deed Hij Zijn mond niet open.”

Hamid keek mij aan met tranen in zijn ogen en barstte uit in een lofuiting. “Allahu Akbar! Allahu Akbar! God is de grootste!”

Hamid is heel dicht bij het Koninkrijk. Ik zie hoe de waarheid over Gods liefde steeds meer wordt onthuld voor hem en mijn ziel prijst God ervoor. God is groot!

Gods grote liefde stuurde Jezus als een lam dat naar de slachtbank word geleid. Gods onmetelijke wijsheid wekte Hem op tot leven en verlengde Zijn dagen tot in de eeuwigheid.

Gebedspunten

  • Bid dat God zal doorgaan met het openen van de ogen van Hamid voor de grootheid van God, wanneer ze beginnen met het lezen van het evangelie van Matteüs.
  • Vraag de Heer om Hamid Zijn liefde te onthullen, die de dood heeft overwonnen en ons opwekt tot leven door Jezus.
  • Bid dat moslimmannen en –vrouwen hun ogen, oren en harten openen om waarlijk de grootheid van God te proclameren.

Lees deze tips als je vaker wilt bidden voor moslims. Of bestel ons boekje Delen met Moslims als je net als bovenstaande werker moslims wilt leren kennen en hen over Jezus wilt vertellen.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!