Jasmijn Onderweg: logeren bij Amina

Jasmijn woont en werkt onder moslims op het Arabisch Schiereiland. Ze neemt ons mee in haar ervaringen en vertelt hoe zij het leven op het zendingsveld ervaart. Volg jij elke maand haar blog? Beleef ook vandaag de verhalen van Jasmijn mee.

Logeren bij Amina
Dom. Dat is hoe ik mij vaak voel. Ik kan mij echt amper verstaanbaar maken. Soms doet de aanklager er een schepje bovenop: “Jij bent hier niet van betekenis, want je kan niet eens een gesprekje voeren. Laat staan wat over Jezus vertellen.”
En weet je? Juist op die momenten dat ik mij dom voel, verrast God mij soms enorm. Zoals toen ik bij mijn taaldocent ging logeren.

Mijn eerste week vrij
Pauze van ploeteren op Arabisch. Ook een reden om samen met mijn huisgenoot bij de familie van mijn taaldocent te logeren Ze heet Amina en is 29. Getrouwd met haar neef. Samen gaan ze ieder weekend naar hun familie op de bananenboerderij, twee uur hier vandaan.

Is dit het Midden-Oosten?
Haar neven – de broertjes van haar man – maakten brood en thee voor ons. Samen zaten we op de grond rond een klein vuurtje onder de sterrenhemel. Ze waren de gasfles vergeten en dus drie uur zoet met het brood bakken boven het vuurtje, en dat rond elf uur ‘s avonds. Ik moest stiekem grijnzen: vier mannen in de weer om brood voor ons te bakken. Is dit het Midden-Oosten?

Het Onze Vader in Swahili
Amina draaide wat muziekjes via haar telefoon en de speaker die ze erop had aangesloten. Ik vroeg naar haar lievelingsnummer. Aarzelend zei ze: “Ik wil liever niet dat anderen het weten. Ze zullen mij veroordelen. Je kan het ook niet verstaan.” Ik vroeg haar of ze het wilde laten horen. Vervolgens hoorde ik het nummer dat voor mij zo belangrijk is: het Onze Vader in Swahili! Dat nummer heb ik zo vaak geluisterd. “Dit is Baba Yetu!”, riep ik enthousiast en zachtjes tegelijk. Later vertelde ik haar dat dit het gebed is dat Jezus aan Zijn leerlingen leerde.
Baba Yetu was ooit eens als suggestie op haar afspeellijst terechtgekomen. Heel toevallig. Wat een heerlijk moment! Ze wist dat het een christelijk nummer was. Daarom wilde ze het niet aan anderen laten horen. Ze wist niet dat het het Onze Vader was.

Ben jij geinspireerd door het verhaal van Jasmijn? Er zijn veel opties om vanuit Frontiers (longterm of shortterm) naar het buitenland te gaan. Kijk op onze website en vind jouw rol!

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!